Solar Panel aküyü boşaltıyor..

galip29

Üye
Katılım
11 Eki 2014
Mesajlar
50
Puanları
1
Yaş
44
Gündüz güneş panelleri aküyü dolduryor.. bu paneller gece olunca aküdeki enerjiyi geri boşaltıyor deşarz ediyor.. ! Bu durumu nasıl çözebilirim ? Şarz Regulatörüm YOok.!
aküleri doldurabiilmek için panellerden gelen açık devre voltajı 20 Volt civarındaki enerjiyi dc dc Convertörle 14 volta Ayarlayarak , sabitledim. Aküler bu şekilde doluyor..
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
dc to dc konvertörünüzün çıkışına 1 adet diyot bağlayıp sistemi aküye bağlıyorsunuz. Şarj bittiğinde yada güneş gittiğinde şarj ettiğiniz akü geçe boşalmaz. Beklemede kalır.

Şarj akımınızı söylerseniz size diyot önerisinde bulunabilirim.
 
Elimde 11 adet : 10watt - 0,64 Ah , gücünde solar panel var ve bunları birbirine parelel bağladım. 8 adet : 12V - 7 Ah de Akülerim var. Bunlarıda birbirine parelel bağladım. Şarz Regulatörüm YOok.!
Aküleri doldurabiilmek için panellerden gelen açık devre voltajı 20 Volt civarındaki enerjiyi dc dc Convertörle 14 volta Ayarlayarak , sabitledim. Aküler bu şekilde doluyor..!

Gündüz güneş panelleri aküyü dolduryor.. bu paneller gece olunca aküdeki enerjiyi geri boşaltıyor deşarz ediyor.. !
 
0,64 amper x 11 adet = 7.04 amper toplamda yapar. Size en az bu değer ve üzeri akımda diyot lazım. Size tavsiyem MUR840 hızlı diyot öneririm. 400 volta kadar 8 amper gücü akıtabilir.

https://www.fairchildsemi.com/datasheets/RU/RURP860.pdf
datasheet sayfasıda yukarıda.
 
8 tane değil panelim 11 tane .
0,64 amper lik 11 adet panelim var. buda = 7.04 amper yapıyor.

Akülerim 8 tane 12 volt 7 amper buda = 12 volt 56 amper yapıyor.
 
Editledim zaten sonradan gördüm.

Dilerseniz 10 amperlik şu diyottanda kullanabilirsiniz. MUR1020 200 volt 10 amperlik diyottur.

http://www.gmesemi.com/userfiles/product/1322636095639.pdf

Diyotun değerindeki en önemli nokta çalışma voltajı ve çalışma akımıdır. Sizin çalışma voltajınız 14 volt maksimum ve 7 amper ve bu değerleri bu diyotlar karşılıyor.

Dc to dc çevirici olarak ne kullandınız varsa resim marka model ürün adı varsa satış sitesinden örnek gösterebilirseniz çok sevinirim.

Kolay gelsin.
 
Elektrik veya elktronik bilgim yok. sadece el yatkınlığımla birşeyleri sizin yardımızla yapmak istiyorum.
MUR840 hızlı diyotu bunu satın aldığım zaman , Dc to Dc Konvertörümün çıkışına 2 yollu kablo Üzerine lehimleyerek takabilirmiyim.. ? taksam bile bu sefer akülere gidecek kablo çıkışları olmayacak ortada ..!

Converterin girişi ve çıkışı aynı yerde 4 lü Klemens bağlantısı yapılarak verilmiş.. convertöre giriş 0-40 volt arası bağlayabiliyorum çıkışı ise 0-14 volt arası ayar yapma şansına sahip olarak veriyor.. hemen çıkışındaki klemense 2 yollu kablo bağlayıp kablonun ucunada bu diyotu atarsam...? Akülere gidecek kabloyu nasıl nerden alıcam ozaman ?
 
Superultrafullheightçokfenahızlı yerine mesela Schottky diyot kullansa olmaz mı ?
 
Özel üretim bi konvertör bu. marka ve model yok. 24 voltu 12 volta çevirme işinde kullanılan 15 amperlik bir dc dc konvertör.
 
Sorunuzu kısaca aşağıdaki resimde kısa ve basitçe çizmeye çalıştım.

Diyot 2 bacaklıdır. Ve dc to dc çeviricinizden çıkan 2 adet kablodan artı uçlu kabloya seri girerek devreyi ayıracaktır. Bu şekilde diyot bir nevi çekvalf gibi görev görecektir. Akım akış yönü aküye doğrudur. Dc to dc çeviriciniz şarjı kestiğinde çekvalf görevi gören bu diyot geri akım yollamayarak deşarj olayını önleyecektir.

Untitled.png
 

Forum istatistikleri

Konular
128,237
Mesajlar
916,066
Kullanıcılar
450,036
Son üye
murki

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst