SMPS güç kaynağı arızası

giriş tarafındaki diğer uc uc3842 nin beslemesi içindir. bu entegre ilk pwmi üretene kadar beslemesini 310 volt dc den bir direnc le kondansatörü sarj ederek alır. ama bu sarj yavastır ve bu yuzden surekli calısmasına yetmez. o yuzdende primer tarafında aska bir sarımla çalışması için gereken voltaj sağlanır. (15 16 volt) bu voltajda flyback trafoda ilk pwmle depolanan pwm gidince boşalan enerjiyle sağlanır. eger bu enerji sekonder tarafında kısa devre olmus herhangi bir eleman arızalı bir devre elemanı varsa orada harcanır. geri besleme olarak yetersiz kalır. entegre calısamaz. arıza buyuk ihtimal sekonder taraftadır. veya direk entegrenin kendisindedir. entegreyi eger elinde 15 volt bir kaynagın varsa besleme bacaklarına bu beslemeyi vererek pwm cıkıs bacagında pwm varmı kontrol edebilirsin. (devreyi 220 ye baglamadan sadece entegreye 15 volt vererek, tehlikesiz güvenli kontrol)
 
Süleyman abi benim kafama takılıyordu bu yöntem. Akkor flamanlı lamba akımı çektiği için devreye zarar vermiyor anladığım kadarıyla. Yaşa sen.
 
arkadaslar bu sorun cozuldu mu? ayni olayi ben yasiyorum uc3845 entegresi vcc ayagina 8 volt geliyor. oysa 16 gelmeli ki açilsin. 5v 40a smps trafo. birde not: optokuplor eksi ucu ile mosfet onu 0.6ohm direnc arasi dc voltaji olcmek icin proplari dokununca alet calisiyor. o anda vcc 16v oluyor. elimi cekince calisma devam ediyor. olcu aleti ile tetikliyorum??
 
güzel insan, bak en son 2015 kasım ayında cevap yazılmış. hani tamam anladım çare arıyorsun, inat ettin ama, hani yıl olmuş 2023
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…