Skandallarla Türkiye

ampera

Üye
Katılım
7 Ocak 2009
Mesajlar
421
Puanları
1
iyi aksamlar ustadlarım ve kardeşlerim hepimiz ülkemizde neler olup biteni biliyoruzdur.Skandallar üstüne skandallar ösym de olan güvensizlik sınavların şaibeliği hepimizi veya yakınlarımızı magdur etmiştir.Yane demek istediğim bu skandallarım hesabını kım verecek o kadar ogrencinın hakkı nereye gidecek kul hakkı denilen bir sey var hiç mi allah tan korkmuyorlar.Son dakika olarakta KPSS(onlisans) ve TUS(tıpta uzmanlık sınavı) ertelenmiş durumda.açıkögretim bütünleme sınavlarında kopya iddaası daha neler neler bu kadar çalışma çabalama boşa mı gidecek. bu kadar insanlarımız gece gündüz derslerıne çalısıyor.Ve allah tan korkmayan serefsizin biri çıkıp soruları satıyor yada dağıtıyor.adalet mi bu ben artık devletime güvenmiyorum.yapılan seçimlere bile inanmıyorum.artık bu skandallar bitsin zulum bitsin bir devlet memuru olmak için bu kadar rezillik kepazelik çekilmez yaa ...görüşleriniz bekliyorum tartışaalım
 
anayasa değiştirileceğine yök'ün içerisindeki kadrolaşma değiştirilsin. sanırım soru hazırlama komisyonundaki kişiler lağvedilmiş. bunun için soruların sızdırılması beklendi tabiki. açık ve net söylüyorum ben ülkemde hiç bir kuruma güvenmiyorum.

temmuz ayında bosnadan geldim, denklik ile ilgili yök denklik birimini aradım, yaklaşık 1 saat boyunca telefonu açmadılar. daha sonra başka bi birimi arayıp bağlattırmayı denedim. neymiş efendim telefonla hzmet vermiyorlarmış. denklik evraklarımı verdikten sonra kendilerine mail attım, ne zaman sonuçlanır nasıl öğrenirim diye. bilgi edinme yasasına göre 15 gün içerisinde cevap yazmaları gerekliydi. 3 hafta oldu. denkliğimi ne zaman alırım, aldığımı nasıl öğrenirim bilen yok. devlet içerisinde devlet gibiler sanki, şikayet etsen nereye şikayet edeceksin.

herkes hakkettiği gibi yaşar arkdaşlar, bu çalınma olayından kim sorumluysa en ağır cezaya çarptırılmasını umuyorum. o kişiler öğrencilerden aldıkları parayla sınavdan sonra tatillerini de yapmışlardır, eğlenmişlerdir. şimdi hesap verme zamanı.
 
Devlet kurumlarının bilgisayarları tedarik edilirken problem başlıyor!.
Hangi kurum ne tür bir iletişim agı ile iletişim kuracak düzeyi güvenligi riskleri teknik sorumlulara degil ,satın almacılara bırakılıyor.
Düne kadar msn çalanlar hekırım diye ortaya çıkıp uzak baglantı ayarlarını önceden yapılmış bilgisayarlarla devlet kurumlarının içinde çirit atıyorlar allah bilir bazı evraklarıda degiştiriyorlardır da.!
Bilişim sektöründe tam güvenli hiç bir alan yoktur yayıncı enter tuşuna bastıgı andan itibaren bilgi çeşitli alanlarda depolanıp tekrar tekrar servis edilebilinir bu telefonlar içinde geçerlidir bilgisayarlar içinde .
Kötü amaçlı yazılım (mesela truva atı)sizin bilgisayarlarınızdaki bilgilerin belli servislere düzenli olarak aktarılmasını sağlar.
Bankaların kendi bilgi işlem agı kurma gereksimeside bu nedenledir ama yinede bilişim sektöründe bir komut ile tüm bilgisayarların tek bir ana bilgisayara baglanabilme şansı vardır ! yeterki herhangi bir ag'a o anda bağlı olsun
Bu konunun bir benzeri 98 li yıllarda abd de yaşanmış beyaz sarayının bilgisayarlarına 14 yaşındaki bir çocugun girebilmesi skandal diye tartışılmıştı.
Medeniyet denilen tek dişi canavarın bize sundugu bu niymetleri birtek (ERDEM) düzene sokabilir

Büyük harfle yazdıgıma bakarak falanca kişimi diye düşünmeyin (ERDEMİ) içinizdeki ni uyandırmaya çalışın...
 
YÖK gibi, ÖSYM gibi kerameti kendinden meçhul, hilkat garibesi kuruluşların 12.Eylül ürünü olduklarını unutmamak gerekiyor.

Bence anayasa kısmen değil tümden değişmelidir. Ama bir başlangıç olarak yeni anayasanın hazırlanmasındaki en büyük engel olarak duran HSYK ve anayasa mahkemesi gibi kuruluşların daha demokratik bir yapıya kavuşmasından sonra ancak yeni anayasa gündeme gelebilir diye düşünmekteyim.

Bunun için referandum sonucu önemli. Diğer türlü bu devlet yapısıyla bizden hiçbir saça tarak olmaz...
 
Kopya birşey değil arkadaşlar bugün 2 bin liraya lise 15 bin liraya açıköğretim diploması veriyorlar.Hemde noter tasdikli,tamamen bilgisayardan bilgilerinizi değiştirerek orjinal kesinlikle sahte olmayan diploma yapıyorlar.Sisteme bakar mısınız kimler ne kadar para indiriyor siz düşünün.Demem o ki soruların çalınması hiçbirşey,bizim milletimiz yolsuzluğa meğilli olduğu sürece bu düzen böyle devam eder.
Bu arada http://www.basbakanlik.gov.tr/Forms/Bimer/pApplicationEntry.aspx bu linkten bir maruzatınız varsa bildirebilirsiniz.Başbakanlık iletişim merkezi sizin şikayetinizi sizin yerinize ilgili yerlere gönderiyor ve sonunda size cevap geliyor.Gayet yararlı ve ilgilenilen bir sistem haberiniz olsun.Bizzat denedim sonuç aldım.
 
ben başka açidan bakmak ıstıyorum acaba şimdıye kadar bunlar yıllardır yapulıyorduda haberımızmı olmuyordu eğer bu kuşkum doğruysa kul hakkı yenmış yıllarca türkiyede adil hiçbişey dağıtılmıyor bırkere anayasa adil değıl şahsi goruşum
 
bencede anayasada değişmesi gerekenler var ama bu referandum dakilerin hepsi değil ya sonuçta fark etmiyor arkadaşlar anayasa baştan sona tekrar yazılsa yenilense ne olacak ANAYASA ya uyanmı var sanki? bu gün bir devlet dairesine gidin bir bakın affedersiniz g.... b.... lu çaycı bile kendi başına bir devlet :D ama bir de gidin bakın askeriyede nasıl herşey nizami herkez işini biliyor....



bunlar benim görüşlerim kesinlikle bir tartışma ortamı olsun diye yazmıyorum ....
ve bugünkü olay Allah aşkına bu tür ihmaller devletin hangi kurumunda olmadı ki ?
siz düşünün diğerleride aklınıza gelecektir...
 
sayın uffuk

anayasadan önce değiştirelecek çok şey var ülkemizde, öncelik bunlara verilsin.
 
Etrafıma herzaman iddia ettiğim bir bir konu, bu son gelişmelerle ne kadar haklı olduğumu gösterdi, benim iddiam şuydu, bu ülkede ösym ve belli bir zümre belli bir zaman aralığında öss vs sınavlarda kızların daha çok başarılı olmasını (!) bir şekilde sağladılar, bunu etrafta sağını solunu bilmeyen kızların, üniversiteleri çok arahatlıkla kazanmalarından anlıyabilirsiniz ( başarılılar zaten başarılıdır, farklı iki noktadan bir doğru geçer )...
 
volcanoss
anayasa değişmeden değiştirilmiyor..
haberleri Doğan medyası, atv, star fox vırt zırt gibi kanallardan dinlememenizi tavsiye ederim.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,237
Mesajlar
916,066
Kullanıcılar
450,036
Son üye
murki

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst