Sink ve Source Hakkında Yardım

Katılım
4 Ara 2011
Mesajlar
114
Puanları
1
Konum
Amasya
Merhaba Herkese;

Dün Aşağıda resmini paylaştığım schneider sürücünün bağlantısı ile ilgili bir sorunla karşılaştık. Siyah kutu ile işaretlediğim klemenslerde +24 ile COM ucunu ölçü aleti ile ölçtüğümüzde herhangi bir değer okumadık. Daha sonra aynı model bu uçlardan değer okuduğumuz sürücüden parametreleri kopyala yapıştır yaptık ve yine çalışmadı. Bu sırada benim aklıma sink ve source ile alakalı olacabileği geldi. Çünkü PLC den NPN ve PNP tetiklemeyi burdan ayarlıyorduk. Belki burada da böyle bir durum söz konusu olmuştur diye söyledim. Ama ustalar o tırnaklar hep öyle (Sw1 vs ayarlanan) olduğunu söylediler.(Bunun sebebinin sürücü ile hep motor çalıştırıldığı için değiştirmek gereksiz olduğunu düşündüm.). Daha sonra da 1-2 kişiyi aratıp durumu anlattılar ve bu klemenslerin olduğu parçanın bozuk olup değiştireleceği konusuna vardılar. Bu arada sürücünün tüm bağlantılarını doğru yaptık.

Şimdi sorunum bu sink ve source hakkında biraz bilgim var. Sürücüde bu durum nasıl olmaktadır açıklayabilir misinz? SW1 SW2 sink int nedir? Ayrıca com ve+24 ten bu modları değiştirdiğimizde değer okuyabilir miydik?
WhatsApp Image 2021-02-10 at 10.15.43.jpeg
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
kullanım klavuzunda tam işlevi yazıyor ama normalde invertörü kuru kontaklamı yani kendi üstündenki 24 volttanmı yoksa plc üstünden gelen bir kumandaylamı çalıştıracaksın onu ayarlamana yarıyor...
 

Forum istatistikleri

Konular
128,171
Mesajlar
915,630
Kullanıcılar
449,935
Son üye
mehmetenessunger

Yeni konular

Geri
Üst