Simatic Manager'da fonksiyon bloğu ve fonksiyon oluşturma

Katılım
10 Ara 2016
Mesajlar
19
Puanları
1
Yaş
29
Arkadaşlar merhabalar. Programda 4 kere aynı işi yaptırmam gereken bir iş var bende fonksiyon bloğu ile bunu gerçekleştirmek istedim. bloğu oluşturduktan sonra bir fonksiyon açmak istedim ve bunun içine oluşturduğum fonksiyon bloğunu 4 kere attım. buraya kadar her şey güzel . fakat sıkıntı şu zamanlayıcılar şimdi diğer blokta zamanlayıcılar çalışırken farklı blokta çalışmasına engel oluyor bunun için ne yapmam gerekiyor. yardımcı olursanız. çok sevinirim.
Teşekkürler
 
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
zaman role lerının ısım lerını degıtır yanoı z1 ise z2 z3 z4 dıye gitmen lazım
 
zaman role lerının ısım lerını degıtır yanoı z1 ise z2 z3 z4 dıye gitmen lazım
tek bir blok içerisindeyim. ve burda zamanlayıcılarının ismini değiştirmem bi anlam ifade etmiyor. zamanlayıcılara bir değişken atanabilir mi bana yardımcı olursanız sevinirim. yani her fonksiyon bloktaki girişlerin nasıl giriş yazıyorsam zaman içinde öyle bir timer değişkeni atayım
 
Her bir işi step mantığında yazdırırsan Bloklardaki zaman girişlerinin önüne farkı markerler kullanarak sorununu çözersin.
 
Fonksiyon Bloğunda timer kullanırsan, bloğu birden fazla kullandığın zaman sorun oluyor, Yapmak istediğin şeyi özetleyip bloğu buraya yüklersen yardımcı olmaya çalışırım.
 
Fonksiyon Bloğunda timer kullanırsan, bloğu birden fazla kullandığın zaman sorun oluyor, Yapmak istediğin şeyi özetleyip bloğu buraya yüklersen yardımcı olmaya çalışırım.
teşekkürler sorun çözüldü.
aklıma gelmişken burayada hem sorunu hemde çözümünü anlatıyım
sorun:
ben bir dens konveyör yazılımı yazmak istedim. bunun için 4 adet klape tanımlamam ve bu klapelerini belirlediğim dilimlerde çalışmasını kontrol etmek istedim. klapeler için bir tane fonksiyon bloğu yazdım. ve bu yazdığımı klape fonksiyon bloğunu 4 kere fonksiyonda belirledim. sıkıntım şurda çıktı. klape fonksiyon bloğu içerisinde timer kullandım. yalnız timerlar birbirleri arasında çakıştığından dolayı klapeler fonksiyonda istediğim mantıkta çalışmadı.peki sorunu nasıl çözdüm
çözüm:
belirlemiş olduğum timerlar yerine isimsiz yani bağımsız zamanlayıcılar koydum. peki bu ne demek ?
multiple instance adında bir timer belirttim. bu çoklu elemanlar demektir. bunu nerden belirledim peki. libraryden sfb4 olarak tanımlanan ton sayıcılarından. belki bi ihtimal bu sorundan muzdarip olanlar için yazdım.
iyi çalışmalar
teşekkürler
 

Forum istatistikleri

Konular
128,126
Mesajlar
915,243
Kullanıcılar
449,839
Son üye
Qkay

Yeni konular

Geri
Üst