Sigorta Kutusu ile İlgili Sorular

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Apotem
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Apotem

Üye
Herkese merhaba!

Öncelikle elektrik tesisatı vb. şeylerle ilgili bilgim yok, sadece danışmak için soruyorum. Sizin cevaplarınız doğrultusunda elektrikçi çağıracağım.

Öncelikle sorunumdan bahsedeyim, bilgisayarımı kullanırken mouse hareketleri zaman zaman ağırlaşıyor, günlük kullanıcılar bu durumu fark edemeyebilir, ben uzun süredir bilgisayar kullandığım için fark edebiliyorum. Problemin bilgisayar donanımı ve yazılımından bağımsız olarak elektrik, daha doğrusu topraklama kalitesiyle alakalı olduğunu düşünüyorum çünkü parçaların hepsi değişti, bir değişiklik olmuyor.

Mesela sağda duran siyah ve sarı/yeşil birbirine burkulmuş olan kablolar tam olarak ne oluyor?
Benim merak ettiğim sigorta kutusundaki topraklama düzgün mü değil mi, aşağıdaki köprüleme olayı problem yaratır mı? Düzgün olmadığını tahmin ediyorum fakat sizlere danışmak istedim.

Teşekkür ederim.

Ekli dosyalar

• 20260203_184524.webp
    163.5 KB · Görüntüleme: 29
  • 20260203_184530.webp
    185.7 KB · Görüntüleme: 29
Son düzenleme:
Fotoda çok anlaşılır değil durum. Trifaze tesisat, faz girişleri sari-yesil, çıkışlar mavi, siyahlar nötr için kullanılmış gibi. Sağ alttan çıkan sarı-yesiller topraklama muhtemelen ama siyahlarla irtibatı yok. Renk kodlarına uyulmadığı görülmekle birlikte bağlantı sorunlarının olduğunu gösteren bir emare de yok gibi. Sonuçta bir elektrikçinin yerinde kontrol yapması gerekiyor.

İbretlik bir üç fazlı sigorta kullanımı. Düşünsem böyle kullanmak aklıma gelmez.

Solda bir klemens mesneti gözüküyor ama herhalde kalan kısmı montaj üstadının hışmına uğradı.

Ömründe gördüğüm en kötü işçilikte ve yanlış malzeme kullanımında kesin ilk üçe girer. Komple tadilata ihtiyacı var panonun. Ama sorununuzun kaynağı malesef burası olamaz.
Hocam dediğim gibi çok bilgim yok sadece internetten gördüklerimi dayanarak cevap veriyorum. Benimle benzer durumu yaşayan bazı kişiler tesisatı yeniletince problemin çözüldüğünü bildirmişti, o yüzden sorunu burda arıyorum.

O zaman onlar size yol haritası çizsin efendim. Allah kolaylık versin.

Bazı kablosuz mauseler pili azaldığında takılmalar, yavaşlamalar yapar, mause kablosuzsa yavaşladığında yeni tarihli piller ile değiştirin. (Benim maus pilin bitmesine bir hafta çok yavaşlıyor - takılıyor)
Biz çok hissetmesekte bilgisayarda hızlı oyun oynayan arkadaşlar bilgisayarın, mausenin yavaşladığından şikayetçi olduğunada şahit olduğumuz oluyor, onlarda genellikle güçlü ups ile çözdüklerini söylediler.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…