Signal Status

Katılım
27 May 2023
Mesajlar
73
Puanları
1
Yaş
24
Merhaba,

Devir bekçisi görmesine ışığı yanmasına rağmen scadaya signal status hatası geliyor signali görmüyor. Nedeni nedir ? Bu konuda Plc de online olmaya çalıştım fakat olamadım start cpu diyorum online olmak çıkmıyor nedense. Bu konuyu nasıl çözebilirim ? Teşekkürler
 
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
  1. Bağlantıları Kontrol Edin: PLC ile devir bekçisi arasındaki fiziksel bağlantıları kontrol edin. Kablo bağlantılarında bir kopmai olabilir ya da yanlış bir bağlantı yapılmış olabilir.
  2. Adresleme Sorunları: Scada sisteminde ve PLC'de kullanılan adreslemeleri kontrol edin. Yanlış bir adresleme, "signal status" hatasına neden olabilir.
  3. Sinyal Tipi ve Protokol: PLC ve SCADA sistemi arasındaki iletişim protokolünü ve sinyal tiplerini teyid edin. Uyumsuz bir protokol ya da sinyal tipi, veri iletimini engelleyebilir.
  4. Network Bağlantısını kontrol edin yani; PLC ve SCADA sistemi arasındaki ağ bağlantısını kontrol edin. İletişim için kullanılan ağın çalıştığından emin olun ve bağlantı ayarlarını gözden geçirin.
  5. Gerekirse PLC yazılımını güncelleyin veya yapılandırmayı düzeltin.
  6. Güvenlik Ayarları: Bazı PLC'ler, online bağlantı için belirli güvenlik ayarlarına sahip olabilir. Güvenlik duvarlarınızı veya benzeri ayarları kontrol edin ve gerekirse uygun erişim izinlerini sağlayın.
  7. PLC ve SCADA Yeniden Başlatma: Sorun hala devam ediyorsa, PLC ve SCADA sisteminizi yeniden başlatmayı deneyin. Çoğu zaman işe yarıyor..

Kolay gelsin
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,193
Mesajlar
915,738
Kullanıcılar
449,968
Son üye
ibrahimkalebayir38@gmail.

Yeni konular

Geri
Üst