Siemens S 300 Run Hatası

themulteci

Üye
Katılım
16 May 2010
Mesajlar
3
Puanları
1
Yaş
37
Herkese merhaba;
Dün CPU ile baştan 5. modül arızalandı ve çalışmamaya başladı.CPU yu ve modülü değiştirmeme rağmen arıza geçmedi.Ekteki fotoğrafta gördüğünüz CPU enerjiyi kesip vermeme rağmen 'run'a geçmiyor,'stop'ta duruyor.Acaba başka modüllerde de arıza mı var?Yoksa CPU ile modüller arasında bir iletişim sorunu mu var?Fotoğraftaki CPU da bir sorun olabilir mi?Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.
XE2Eo6.jpg
 
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
Muhtemelen gözden kaçırmış veya gözle göremediğiniz başka arızalar da var ki cpu koşmuyor. CPU üzerende profibus kabloları görüyorum eğer CPU içerisinde gerekli OB blokları yok ise koyun( OB80, 82, 85, 86, 87, 121 ve OB122) ve diagnostics çıktısını kontrol edin derim.
 
Arkadaşlar aynı soruyu burada tekrarlayayım PLC s7 1200 var programı almanlar yazmış plc ye RUN komutunu verince makine işleme başlıyor. Makine durdurulunca plc üzerinden tekrar run svici resetleniyor ve makine çalışıyor OB1 ve OB86 mevcut. Sorun konusunda bilgisi olan varmı
 
merhaba,

Hangi modülü değiştirdin, Eski modül tipini ve yeni modül tipini yazarsan daha iyi yardımcı olurum.

Saygılarımla.
 
harware conffiguration a gir ordan CPU üzerindeyken mause sağ tıklayıp module information tıkla. ordan diognastic tab ına git. orda neden stopa geçitği ile ilgili bilgileri bulabılırsın. yada o sayfayı print screen yap gonder burdan birlikte bakarız.
 
Sayın the Multeci yanlış görmediysem. SF ledi kırmızı yanıyor. Bu da donanımsal bir arızanızın olmasından kaynaklanmaktadır. haberleşmeden kaynaklanan bir problem olsaydı BF ledi yanmış olacaktı. Bu ledde yanmadığına göre sizin haberleşmeden dolayı herhangi bir probleminiz yok anlamındadır.
Yeni I/O yu taksanızda bazen SF Ledi yanmaya devam eder. Bunun içinde lütfen aşağıdaki reset sürecini yapınız.
CPU üzerinde bulunan dip switchi stopa çekiniz.
sonra resete çekip yaklaşık 20 sn bekleyiniz.
ardından tekrar stop ve sonra run a alıp biraz bekleyiniz. Stop ledi yanıp sönecek. Eğer sistemde başka bir sorun yoksa PLC run a geçecektir.Sorun bu şekilde çözülür.
Birde başka sebeplerde olabilir. Mesela;
1) Bağladığınız I ya da O kartı parça numarası PLC içerisindeki hardwarede tanımlı olan kart ile aynı değildir. Yani orjinalindan başka bir kart bağlamış olabilirmisiniz? parça numaralarını tekrar bir kontrol edin lütfen.
2) Başka bir I/Oda da arıza olabilir. bunun çözümüde ya tek tek kartları değiştirerek deneyeceksizi, ya da başlangıçta Hardwareden bir tane I ya da O kartı bağlayacaksınız. ardından bu yeni donanım bilgisini PLC ye yükleyin. Eğer sistemde arıza yoksa sırayla kartları kartları birer birer ekleyin ve yukarıda anlattığım şekilde deneyin. bu müdaheleler sırasında belki PLC ye reset atmak gerekebilir. eğer ilk kartta hemen SF ledi yanıyorsa reset atarak SF nin sönüp sönmediğini kontrol edin. Eğer yine SF ledi sönmediyse, demekki arızanız ya o I ya da O kartındadır veya ona bağlı olan önceki kartlardan birindendir. (Not: müdahale etmeden mutlaka PLC programının bir backup'ını kesinlikle alın lütfen.)

yukarıda söylediklerime rağmen eğer hala arızanız devam ediyorsa lütfen bilgilendirin. elimden başka bir yardım gerekiyorsa yardımcı olmaya çalışırım.

İyi çalışmalar.
 
Arkadaşlar merhaba ilgi ve alakanız için teşekkür ederim. Uzun uğraşlar sonucu hatanın profibus haberleşme modülünden kaynaklandığını anladım. Modülü yenisi ile değiştirince sorun ortadan kalktı. Fakat çok uğraştırdı.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,159
Mesajlar
915,556
Kullanıcılar
449,916
Son üye
adil.degirmenci

Yeni konular

Geri
Üst