Siemens PLC Absolute Encoder Değeri Sorunu

Katılım
20 Eyl 2006
Mesajlar
440
Puanları
1
Yaş
39
Arkadaşlar merhaba,

Bir tane makinamızda Sick'in AFS60B-S4PC032768 absolute encoder'ını kullanıyoruz. Siemens 314 PLC var. Programlamasını biz yaptık. Bu encoder paletleme makinasında kartonu alıp palete koyan seperatöre bağlı. Seperatö'ün kartonu aldığı noktada encoder değeri 240000. Ancak budeğer bir hafta sonra kendi kendine 180 bin oluyor ve makina doğru çalışmıyor. Bu değerin böyle olmasının sebebi ne olabilir.Bu soruna karşı ne yapabiliriz. Yardımlarınız rica ederim.

İyi çalışmalar.
 
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
Merhaba.Bu enkoder motora direk mi bağlı yoksa arada bir çevirme oranı varmıdır. Eğer bir oran var ise ve yanlış girilmişse zamanla pozisyon bilgisi değişebilir.Ayrıca kaplin ile bağlıysa burası gevşemiş olabilir.Bir başka sorunda encoderde bir sorun olabilir.
 
Kaplin ile motor mil arasına bir işaret koy(marker kalemiyle) belirli bir çalışma süresinden sonra işarete bak kaçıklık görüyorsan kaplinde kaçırma vardır.
 
Yardımlarınız için çok teşekkür ederim.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,108
Mesajlar
915,040
Kullanıcılar
449,809
Son üye
yucelsenolgm

Yeni konular

Geri
Üst