merhaba, hanım cuma günü makineyi çalıştırmış. çalıştırdığı anda bir sıkıntı yokmuş. ama ilerleyen zamanda ne kadar süre sonra bilmiyoruz. makine garip bir gürültülü ses çıkarmaya başladı. ekran tamamen sönmüştü. kapatıp geri açtım bir kaç kez. ekran geldi ama tün ışıkları yanıyordu ama çalışmıyordu. sanki bi pompa çalışmaya çalışıyor ama çalışamıyor gibi garip bir ses vardı. neyse. makineyi söktüm. r47 ve ty7 nin patlamış olduğunu gördüm. görebildiğim kadarı ile başka bir arıza da yok gibi. r47 470 ohm, ty07 ise z0103 triak imiş.
sonuç olarak bunları değiştirebilirim ama olaki çalışmazsa bu kartı temin etme şansım var mı? yoksa ben uğraşmadan işin erbabı birisi mi tamir etse? arıza başka bir şeyden kaynaklı olabilir mi? o zaman değiştirdiğim elemanlar gene patlayacak. vs. vs. vs.
kartın resimlerini de paylaşıyorum. işaretlediğim yerler oksit mi? normal mi?
aynı kartı kullanan bosh bir makine için forumda şunu buldum:
tekrar merhaba. bugün makineyi geri aldım. ama hala çalışmıyor. işlemci bozulmuş. bulunan 2 anakartta da işlemciler arızalı çıkmış. adana da bu kadar olabiliyor. bu anakarttan sağlam bir tane bulabilir miyim? makinenin resimlerini de yolluyorum.