Siemens bulaşık makinesi kart arızası. (se22e230eu)

vav1en

Üye
Katılım
28 Ocak 2017
Mesajlar
32
Puanları
1
Yaş
37
Merhaba arkadaşlar herkese iyi akşamlar. Foruma yeni üye oldum, epeydir takip ettiğim ve değerli bilgilerden yararlandığım bir platform olduğu için öncelikle site yöneticilerine ve bilgi paylaşımında bulunan siz değerli üyelere teşekkür ederim. 2-3 gündür karşılaştığım bir sorunu sizlere de aktarmak istiyorum. Tedaşın elektrik voltajındaki dalgalanma sonucu bulaşık makinemin elektronik kartı yanmış durumda. Yetkili servisi çağırdık 400 lira kart değişimi ücreti istediler, makine 7-8 yıllık olduğundan servise değiştirtmedim bu parçayı. Makinenin modeli se22e230eu ve kartı çıkarıp resimlerini çektim. Sizce bu kart tamir olur mu veya İzmir'de bu kartları satan bir yer var mı ya da hiç uğraşmayıp yeni makine almamı mı tavsiye edersiniz değerli yorumlarınız için şimdiden teşekkürler :)
kGPQ5W.jpg
 
Ölçüm yapmadan kesin konuşmak olmaz artı kartın diğer yüzünü de paylaşın.
 
Merhaba

Tedaşın elektrik voltajındaki dalgalanma sonucu olduğunu söylöyorsunuz .
İlk önce dalgalanmayı gidermeniz gerekli yeni veya kartı tamir ettirsenizde aynı durumda yine kart yanacaktır ve diğer cihazlarınız .
Diğer cihazlarınızın durumu ?
Bu durum sadece sizde mi komşuların durumu onlarda da sorun var mı ?

Daha önce elektrik voltajındaki dalgalanma ve bu kart arıza durumu için tedaş ta arıza kaydınız varsa dilekçe vererek başvuru yapabilirsiniz . Şimdi voltajları ölçün sorun varsa şimdi arıza kaydı oluşturun .
Bu sizin yararınadır
Tam bilyorum ama size kaçak akım yok vs gibi cevaplar verebilirler . projede yoksa sorun teşkil edeceğini
tahmin etmiyorum . projede var siz sökmüş iseniz tartışabilir . Sonuçta yüksek voltaj .
Sadece sizin kayıt v ermeniz önemli değil binadan arıza kayıt varsa tanzim için delil teskil eder .
Ya tutarsa deyip başvuru yapabilirsiniz . Hayırlısı .
Düğmeyi yanlış iliklemeyin . sonrada ya yanlış olur .
Önce volj sorunu devam ediyorsa ilk düğme başlayın .

Koay Gelsin .
 
Son düzenleme:
Arkadaşlar ilginize teşekkür ederim. Evet bu tedaş kaynaklı bir voltaj dalgalanmasıydı. İzsu kepçesi elektrik kablolarını koparınca aniden olan bir şeydi. Akabinde tedaş(gediz elektrik) ekipleri gelip arızayı giderdiler ve ondan sonra sorun olmadı. Benim ayrıca bu arızada bulaşık makinesiyle beraber modemimde yandı. Bizim evimiz müstakil ama mahalledeki diğer sakinlerinde cihazlarının bozulduğunu gördük. Ben yetkili servisi çağırıp arıza tespiti yaptırttım ve gediz elektriğe dilekçe yazdım olumsuz dönüş yaparlarsa THK ve EPDK ' ya başvurmayı düşünüyoruz. Siemensi arayıp parçanın ücretini sorduğumda 325 tl parça+60 tl işçilik olduğunu söylediler, piyasada 600 liraya sıfır makineler olduğunu düşündüğümüzde 7 yıllık makineye bu masrafın fazla olduğunu düşünüyoruz. Kartın önyüzünün fotoğrafını çektim siyahlık beyaz küpün yanındaki mavi rozet şeklindeki parçanın tam arkasına düşüyor sanırım.
0l5MVR.jpg
 
Kurtarılır görünüyor yine de ölçüm yapmak şart, geçmiş olsun.
 
Teşekkür ederim cevabınız için, imzanızdaki forumdan da tanıyorum sizi bende üyeyim (ksk_cem) oraya selamlar :)
 
Yüksek voltjadan dolayı varistör kısa devre olmuş.Muhtemelen sadece varistör ve yollarda sorun olmuştur.Varistörü yenisi ile değiştirip yolları onarırsanız ,karttaki yanık bölgeleride temizleyip kazırsanız çalışır gibi geliyor.
 
Kararan kısımlar rölelerin bacak lehim kısımlarımı bir kontrol edermisin.Benim Siemens makinadada röle bacak baglantı kısımlarının lehimleri atmıştı.Temizleyip yeniledim sonra 5 sene çalıştı ve emekli oldu.:p
 
Varistoru değiştirip lehimleride yenileyin.muhtemelen duzelecektir.
 
Arkadaşlar değerli tavsiye ve cevaplarınız için teşekkür ederim. Az önce bir daha baktım karta, lehimlerde bir sorun yok gibi sadece varistörün olduğu kısımda ve sokete giden yolda tahribatlar var. Varistörün üstüne baktım herhangi bir numara vs. görmedim. Varistörü lehimledim diyelim o yolu nasıl onaracağım pek tecrübem olmadığı için cesaret de edemiyorum açıkçası yarın kartı yanıma alıp birkaç elektronik tamircisine göstermeyi düşünüyorum.
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,228
Mesajlar
915,967
Kullanıcılar
450,019
Son üye
ivanko_100

Yeni konular

Geri
Üst