Ses yükseltme

ahmtunslll

Üye
Katılım
7 Nis 2018
Mesajlar
75
Puanları
1
Yaş
29
Arkadaşlar merhaba dy hv20t mp3 player kartı aldım ama sesi beni tatmin etmedi sesi nasıl yükseltebilrim herhangi bit anfi kartı alsam dy hv20t nin hoparlör çıkışı alacağım anfi kartın girişine baglasam olurmu yada nasıl yapabiliriö elimdeki kartın fotosunu attım bu kartın sesini yükseltmek istiyorım
708D8249-BCE0-4E10-AA44-13CE8761CEA3.jpeg
 
Hoparlör çıkışını alacağınız anfi kartının girişine bağlarsanız olur. Ancak mevcut kartınızın çıkış voltajı çok yüksek gelirse alacağınız anfinin çıkışlarını doyuma götürür ve hoparlörleriniz ve anfiniz yanabilir. Bu nedenle mevcut kartınızın çıkışında ses maksimumdayken ne kadar voltaj olduğunu ölçün. Ölçülen voltaj tepeden tepeye 500 milivoltun üzerindeyse bu voltajı 2 adet gerilim bölücü direnç ile tepeden tepeye maksimum 500 milivoltu geçmeyecek şeklide düşürüp anfinize öyle uygulayın. Söylediklerim anfinin mikrofon girişi için geçerli. Alacağınız anfinin hoparlör çıkışı bağlamak için ayrıca girişi varsa gerilim bölücü dirençler bağlamadan direk olarak sinyal uygulanabilir. Neticede her 2 devrenin de teknik verilerini inceleyip sinyale gürültü binmesini önleyici tedbirler de alarak öyle işlem yapmak gerekir. Anlamıyorsanız uğraşmayın bir bilene yaptırın.
 
Iki anfi ard arda teknik olarak bağlanmaz. Her aradaki eleman sinyal kaybı demektir.

Bu cihazin ses seviyesi yeterli değilse zaten daha guclusunu alacağınızı belirtmissiniz onun girişini ana ses kaynağına başlayacaksınız. Mantıklı olan budur. Anfilerin ses giriş seviyeleri az çok her amfide bellidir.
 

Forum istatistikleri

Konular
127,952
Mesajlar
913,885
Kullanıcılar
449,600
Son üye
psychedelic

Yeni konular

Geri
Üst