Scada Sistemi Araştırıyorum

Yusuf Bey,
Wonderware Application Server programını öneririm. Wonderware (InTouch) bildiğiniz gibi windows tabanlı ilk HMI programı olup şu anda Scada-HMI konusunda dünyada pazar lideridir. WAS, büyük sistemlerin yönetilmesi için geliştirilmiş (tek programda 1 milyon IO) server-client mimarisini ve .NET platformunu destekleyen bir programdır. Bana ulaşırsanız size skype üzerinde veya tesisinizde sunum yapabilirim. 0212 346 1 346
 
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
Size kesinlikle Emerson DeltaV tavsiye ederim. Hart protokol haberleşme yapabiliyor ve tüm dataları excell dosyasına otomatik yazdırabiliyor. Daha bir çok artısı var. 7 yıldır kullanmaktayım tüm programlama ve saha elemanları oldukça kaliteli. yanında AMS desteğide sunuyor. Bence araştırın derim . İstanbul'da ofisleri var ve yeterli teknik desteği alabilirsiniz.
 
size bir firma önerebilirim bu konu hakkında size destek ve hizmet verebilecek bir firmadır.
spp diye bir firma adresi de
ESKİ ÜSKÜDAR YOLU, G-40 SOKAK, NO:25 İÇERENKÖY İSTANBUL
clear scada sistemi üzerine uzmanlar
 
fultek scada öneririm 65000 tag excelle kayıt otomatik grafik çıkarma web üzerinden takip gibi özellikleri var hemde ucuz ben kullandım gerçekten iyi
 
Nükleer santrallerden kimya sektörüne kadar paranın sıkıntı omadığı şirketlerin hemen hemen hepsi Delta V kullanmaktadır. Yani çok aramana gerek yok Türkiyedede şubesi var çağır gelsinler. Sana bilmek istediğin herşeyi söylerler.
 
Yusuf Bey,
Anladığım kadarıyla uygulamanız uzak istasyonlar ile haberleşme ihtiva ediyor. RTU dediğinize göre bunu anlıyorum. Ayrıca bahsi geçen uzak istasyonların sayısı 1-2 tane değil IO sayısına bakılırsa yüzlerle ifade edilebilecek türden.
Bu tip sistemlerin öncelikle standard uzek haberleşme protokollerini desteklemesi gerekli. Ayrıca bu tip sistemler sürekli dinamik olduğu için istasyona ekleme/çıkarma, IO ekleme çıkarma işlemlerinin online olması gerekli.
Sizin ihtiyacınız olan in-plant uygulamaları için değil, geniş alan uygulamaları için tasarlanmış bir yazılımdır. Bunun için halihazırda kurulu olan Su/Atıksu, Petrol/Gaz ve Enerji SCADA sistemi kullanıcıları ile temasa geçip kullandıkları yazılımların artılarını eksilerini inceleyebilirsiniz.
DeltaV ben de daha önce kullandım. Emerson'ın birçok ürünü gibi kesinlikle iyidir. Ancak DeltaV bir SCADA yazılımı değil bir platformdur. Ve sizinkine benzer bir uygulama için uygun değildir.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,272
Mesajlar
916,370
Kullanıcılar
450,098
Son üye
akaremir31

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst