scada otomasyon sistemi ile ilgili

Katılım
7 Tem 2018
Mesajlar
3
Puanları
1
Yaş
40
Konum
istanbul
Forma yeni üye oldum bu şekilde yazı yazmam doğru mu bilmiyorum ama yardımcı olucak bir arkadaşımız abimiz varsa sevinirim. Binamız da Scada otomasyon sistemi kullanılan bir bilgisayar var. Wago marka plc ler ile kontrol ediliyor. hafta da bir plc leri resetlememiz gerekiyor ki haberleşme sağlıklı olabilsin bu durum hakkında bana yardımcı olacak kimse var mıdır. ? yerimiz ataşehir / istanbul
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Forma yeni üye oldum bu şekilde yazı yazmam doğru mu bilmiyorum ama yardımcı olucak bir arkadaşımız abimiz varsa sevinirim. Binamız da scada otomasyon sistemi kullanılan bir bilgisayar var. Wago marka plc ler ile kontrol ediliyor. hafta da bir plc leri resetlememiz gerekiyor ki haberleşme sağlıklı olabilsin bu durum hakkında bana yardımcı olacak kimse var mıdır. ? yerimiz ataşehir / istanbul
Bu plc neyi kumanda ediyor?Resetleme yapmazsanız sistem duruyor mu?
 
sistem komple duruyor ve scada sistemi de donup kalıyor. tekrar kapatıp acmamız gerekiyor.
Wagolarında her seferinde elektriğini kesip verdiğimiz de çalışıyor
 
Plc vam cihazlarını kumanda ediyor yaklaşık olarak 74 adet plc ve ortalama 120 adet vam cihazımız var. ve diğer kazan havuz derece vb gösterimi için kullanılıyor
 
Merhaba kolay gelsin yardımcı olabilecekler için bir sorum olacak.
3 tane ayrı scada yı tek scada da toplamam lazım yapmam gereken ilk adım nedir. tag ve kod taraflarını nasıl yapmam gerekiyor.
 
busrabusra Merhabalar,
Hangi scadayı kullanıyorsunuz,üç scada da aynı marka ve yeni toplayacağınız scada sistemi de aynı markamı,
eğer farklı markalar ve farklı haberleşme driverları var ise iş zor olabilir belki ortak bir opc da platformu kullanmanız gerekebilir,biraz detay verirseniz daha açıklayıcı olabilir.

Kolay Gelsin
 
Teşekkürler
Simatic wincc de olan bir proje
Proje hazır fakat hepsini tek bir scada da toplamam lazım
 
Simatic wincc de olan bir proje
Proje hazır fakat hepsini tek bir scada da toplamam lazım
Tamam eğer plc ler siemens ise ve internet üzerinden haberleşiyorsanız aynı plc taglerini kullanabilir siniz ,siemens TCP çoklu okuma ve yazmaya izin verir eğer profibus veya başka kanal üzerinden scada verileri alıyorsanız biraz daha farklı bir yol izlemeniz gerekebilir, zira profibus da sadece bir master aynı anda aktif olabiliyor.

Kolay Gelsin
 
Proje içeriğinde değişiklik yapmama gerek kalmayacak yani
 
Scadalar ayrı tasarlanmış. Büyük ihtimal farklı scadalarda ayni adrese sahip cihazlar olacaktır. Her cihazın istasyon adresi veya nosunu farklı yapmanız gerekecek.
 

Forum istatistikleri

Konular
127,952
Mesajlar
913,885
Kullanıcılar
449,600
Son üye
psychedelic

Yeni konular

Geri
Üst