Sayaç Panosundaki Kilidi Kırmam Mümkün mü?

duskolopsi

Üye
Apartmanın girişindeki sayaç panosuna, binada aklı yerinde olmayan birisi menteşe kilit takmış. Anahtar sadece kendisinde mevcut ve bir türlü apartmanda bulamıyorum kendisini.

Sayaçla ilgili bakmam gereken bir şey var ve benim bahsettiğim kilidi açmam için kırmak haricinde bir yolum yok. Fotoğraf isteyen olursa çekip atarım. Bahsettiğim üzere, kapağa içten takılan bir menteşe kilidi nasıl kırabilirim?

Tüm iletişim yolları kapalı mı?

Bir Elektrik panosu neden kilitlenir? Acil bir müdahale gerekse ne olacak?

Apartman grubunuz varsa oradan yazın yapacağınız gereksinimi yazın.
Kişi, epey sıkıntılı bir tip. Apartmandakiler de durumdan habersizler sanırım, kimse ses çıkarmadı henüz. Diğer yazdıklarınızı da gelin, bahsettiğim kişiye anlatınız maalesef.

Grup yok. Teşekkür ederim.
Ben olsam ilgili elektrik dağıtım firmasına durumu şikayet ederim; onlar da gereğini yapar.
Perşembe günü gerekli iletişimi sağladım ancak henüz gelen giden olmadı.

Sayaçlar panoda okunabilir durumda ise dağıtıcı firma müdahil olmaz.
Enerji odası bulunan binalarda enerji oda kapısı kilitli tutulur, enerji odası olmayan binalarda ana pano bahsettiginiz şekilde yetkisiz müdahaleleri onlemek için genellikle asma kilit ile kilit altına alınir. Bu işlemler bina yönetimi bilgisi dahilinde olur, anahtar yöneticide veya görevlendirilmiş kişilerde bulunur.

Sayaçlar panoda okunabilir durumda ise dağıtıcı firma müdahil olmaz.
Enerji odası bulunan binalarda enerji oda kapısı kilitli tutulur, enerji odası olmayan binalarda ana pano bahsettiginiz şekilde yetkisiz müdahaleleri onlemek için genellikle asma kilit ile kilit altına alınir. Bu işlemler bina yönetimi bilgisi dahilinde olur, anahtar yöneticide veya görevlendirilmiş kişilerde bulunur.

Kapak açılmadan, sayaçları okumak imkansız. Üstteki mesajlarda da belirttiğim üzere, sayıca az sakinden oluşan bir binadayız. Öyle bina yönetimi vs. yok. Binanın epey sıkıntılı bir sakinince tamamen keyfine yapılmış bir durum.

Kapak açılmadan, sayaçları okumak imkansız. Üstteki mesajlarda da belirttiğim üzere, sayıca az sakinden oluşan bir binadayız. Öyle bina yönetimi vs. yok. Binanın epey sıkıntılı bir sakinince tamamen keyfine yapılmış bir durum.

Geçmiş olsun .
Panonun fotosunu yayınlamanız .
Fotoya ek : video olursa daha iyi olur .
Kilit ve menteşe bölgesinin çeşiti konumlarda fotolarını yayınlamanız .
Belki yarı mekanda ( pano yeri ) hissedip arkadaşlarla çözüm yolu bulmaya çalışırız .

Kolay Gelsin Sağlıcakla ...

panonun kapağı neden kiltli olsun ki. sayaçlar ve ana giriş (kaçak bağlantı yapılabilecek yerler) mühürlüdür. sayaç çıkışındaki sigortalar v.s. müşteri sorumluğundadır. değişimini yapılabilir. kilit olmadan sayaç okunamıyorsa dağıtım şirketi bu durumdan rahatsız değil mi. her seferinde anahtarı mı arıyorlar

Bu durumda dağıtıcı firma kilitten dolayı değil sayaç okunamamadan ötürü herbirinize yaptırım uygulayabilir.
Kilit şahsi bir şey ise kırın gitsin.

Öncelikle karşılıklı konuşarak usulü dahilinde çözüm aramak iyidir. Başta yapılacak basit bir konuşma olmadan kilidi kırıp işi inada bindirtirseniz karşınızdaki şahıs yeni kilitler koyabilir ve gereksiz huzursuzlukla başbaşa kalabilirsiniz.

Forum istatistikleri

Konular
133,433
Kullanıcılar
459,437
Son üye
yigitc
Geri