Sanal kumar

CEVDET ÇALIK

Profesyonel Üye
SANAL KUMAR

Bugün öğrendiğim bir gerçek beni sarstı.Milyonlarca insan sanal kumarın içinde.

Ve bu artık bir oyun değil.

Çevremizde insanlar evini ipotek gösterip kumar oynuyor. Kaybediyor.

Ama aslında kaybettikleri sadece para değil. Umutları, aileleri, hayatları.

Sanal kumarın en tehlikeli yanı şu. Cebinde olmayan parayla bile oynayabiliyorsun.

Bir tıkla borçlanıyor, bir tıkla daha derine batıyorsun.

Bu yüzden açıkça söylüyorum:

Kredi kartıyla, krediyle, ipotekle sanal kumar oynanması yasaklanmalı

İnsanlar sadece sahip olduğu kadar risk alabilmeli.

Peki sizce çözüm ne?

Bu gidişatı durdurmak için ne yapılmalı?

Unutmayalım:
Kumar hiçbir zaman sadece bir oyun değildir.

Ve kaybedilen hiçbir zaman sadece para değildir.

kumar, bir şekilde tarih var olduğundan beri var. ümitsizlik, kolay kazanç insanı batırıyor. çok eskilerde nerdeyse kahve kültürü yaşamış kişiler gibi ben de oynamıştım. ama canlı kumar, yüz yüze olanından. hayat bana kumarın kazandırmadığını gösterdi. batan o kadar çok kişi gördüm ki bilemezsiniz. aslında kaybetmeyi bilmiyorsan asla oynamayacaksın. sanal kumara gelince kazanan kim var bana gösterin yeniden başlayacağım. ve unutmayın kumarda daima kasa kazanır. oynayan kazanmaz.

Kumar bağımlılığının tedavisi var ama kadınlara karşı ilginizde(bağımlılığınızda) azalır.

Sanal kumardan kurtulmak için küçük bir tüyo vereyim. Nefsi körertmek için demo para ile oynayın gerçekten işe yarıyor. Böylece Demo ile paranın nasıl eridiğini görüyor ve oyun oynayarak sıkıntınız gidiyor.

Birde şu belgeseli izleyiniz izlettiriniz. Ekrem abinin itirafları filanda var

evet benimde çevremde oynayan çok insan var evlerden ırak insanın hem malına hem canına zarar çok insan intihar etti bu yüzden...

kaybetmeyi bilmeyen insanların sonudur o dediğin. zamanında, masaya otururken kaybedeceğim parayı masaya koyardım. para bitti mi ben giderim derdim ve giderdim. kumarın kralı pokerde masaya hürmet ederdim, çok kere kareyle pas geçmişimdir. çünkü masadakiler babamın akranlarıydı. sonra kumarhaneler dönemi açıldı. giriş için aldığım fişler bitene kadar oynardım, yediğim içtiğim kar kalırdı bana. eğlenmekle para kazanmak arasında fark vardır. ben hep eğlence olarak oynadım. kaybetmenin sonu yoktur çünkü. kazanacağım diye oynayan herkes kaybeder. tersanesini kaybeden adam gördü bu gözler. altında son model arabadan mobilete düşen adamlar gördü bu gözler. hepsi kazanmak için oynadı. ama kazanan hep kasa oldu. son dönemde iddia ya takıldım. sadece gelirimin % 3 kadarını yatırırdım ve bitene kadar kazan kaybet oynardım. ama bitti mi! asla taze para yatırmazdım. çünkü benim eğlence ve kazanç anlayışım böyle. şimdi oynamak bile zor geliyor. o paralara şimdi et yiyiyorum.

lisede okurken idda yeni çıkmıştı herkesin elinde idda kuponu bir iki kere oynadık ama cahilliğimizden şimdi bedava verseler oynamam.
oynayana da Allah akıl fikir versin velevki kazansan bile hayrı bereketi olmaz o paranın ..

iddia ilk çıktığında iyiydi. kazanma şansı zaten çok düşük ama, işi bilenler şans yardımıyla da olasılık ve istatistik okumasını bilenlere kazandırdı. sonra güüüüm. benim bırakma sebebim zaten ne istatistikleri tutuyor, ne de olasılıklar.

birde o tip şeylerin çoğu özelleşti özellşmeden önce küçük de olsa para çıkıyordu artık oda kalmadı..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…