Samsung Çamaşır Makinası Titreşim

canerten

Paylaşımcı üye
Katılım
23 Ocak 2016
Mesajlar
1,526
Puanları
106
Samsung çamaşır makinamdan kötü sesler geliyordu. Sıkmaya geçtiğinde kazan sağa ve sol saca çarpıyordu. Buna istinaden makinenin amörtisörlerini değiştim. Fakat tam uygun bulamadım. Yarım santim daha uzun olanını bulabildim. Neyse farketmez diyerek taktım. Fakat titreşim kesilmedi yine saclara çarptı.

Rulmanların bozuk olduğunu düşündüm. Kazan Allah'tan parçalı tipmiş, rulman ve keçeleri değiştim. Tamamen monte edip test ettim. Bu işlemi yaparken daha önceden söktüğüm bozuk olmadığını düşündüğüm eski orjinal amortisörlerini de taktım. (ki yedek parça satıcısı da amortisörlerin bozuk olmadığını teyid etmişti)
Ve aşağıdaki videodaki gibi titreşimde sallanıyor.

Yaylardan hafif gıcırtı geliyor. Ama yaylarda herhangi bir açılma yok. Yedek parçaları aldığım servisde yayların sağlam gibi gözüktüğünü söyledi.

Şimdi saclara çarpmıyor. Ama sıkmada bu kadar sallanması normal midir? yoksa amortisörüm ve yaylarım tam bozuk olmasa da yarım bozuk durumda olabilir mi?

Yardımlarınızı bekliyorum.

NOT: videonun sonunda yayın sesi duyuluyor.
 
Son düzenleme:
Yaylar kolay kolay bozulmazlar biras gres yagi surersen gacirti gider amortisorlerin aynisini almalisin basinc degerleri ve boyu da ayni olmali evet sallaniyor ama fazla deyil
 
Yayları gresledim ama sallantı halen hoşuma gitmiyor.
 

Forum istatistikleri

Konular
127,957
Mesajlar
913,907
Kullanıcılar
449,606
Son üye
rasit.

Yeni konular

Geri
Üst