Safety PLC İlavesi Hk.

nicaleus

Üye
Katılım
5 Şub 2007
Mesajlar
219
Puanları
6
Yaş
39
Konum
Bursa
Merhabalar,
Daha önce safety PLC kullanmadım. Bir uygulamamızda müşteri Mitsubishi PLC ile kontrol edilen sisteme, failsafe cpu ilavesinde bulunmamızı istiyor.
Sistemde 3 takım bariyer ve acil stop mevcut.PLC çıkışından kontrol edilen 10 adet de hidrolik valfimiz mevcut.
Bu işin en doğru ve CE standartlarına uygun yolu nedir? Safety ürünleri (özellikle plc) kullananlardan proje örneği rica edebilir miyim?

İyi çalışmalar
 
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Pek çok marka artık safety plc yapıyor. Ben 2 yıl kadar önce ABB'nin "pluto" diye bir ürünü ile çalıştım. İlk kez çalışmama rağmen bana bayağı kolay geldi.
Makina kapaklarına elektronik switch'ler takılmış. Bu plc'nin bazı çıkışlarını ve girişlerini aktif giriş ve aktif çıkış olarak tanımlıyorsunuz. Yani bu şu anlama geliyor: aktif çıkış 0.5~1hz gibi kare dalga üretirken aktif giriş de bu frekansı görmek istiyor. Bu çıkıştan aldığınız kare dalgayı tüm elektronik switchlerden seri olarak dolaştırıyorsunuz ve aktif girişe giriyorsunuz. Elektronik switchlerin diğer kontaklarını da 24v'u normal girişlere verip kesmek için kullanıyorsunuz. Yani bu hangi kapak açık bilgisini veriyor.
Tüm safety plc'lerde mantık aynı. Sanırım kullanacağınız markanın teknik danışmanları size yardımcı olurlar.
 

Forum istatistikleri

Konular
127,956
Mesajlar
913,903
Kullanıcılar
449,606
Son üye
rasit.

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst