S7 200 ile üçlü kombinasyon

Ertek68

Profesyonel Üye
Katılım
16 Ağu 2007
Mesajlar
1,733
Puanları
281
Yaş
52
Selam Arkadaşlar
Bir Yem Fabrikasındaki Pelet Pres Malkinasına Şu Şekilde Otomasyon yapmam gerekiyor.
1-Makinanın Ana Motorundan okuduğum akıma bağlı olarak Makinayı Besleyen Konveyör motorunun hızını kontrol edeceğim. (mevcut sistemde ivertör potansiyometre ile manuel olarak kontrol ediliyor.)
2-Bu makinaya buhar veriliyor. Bu Buhar hattına oransal motorlu vana koyarak (ki hiç kullanmadım bildiğim kadarıyla servo kontrollü) bu vanayı makina içindeki ısıya ve besleyicinin hızına bağlı olarak çalıştıracağım. (Bu şekilde verilen buhar miktarını ayarlayacağım.

Bu Konuda Bana Bilgi ve Fikir verecek Arkadaşların Yardımlarını Bekliyorum. Saygılar.....
 
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
akım bilgisi için plc ye akım modulu takmalısın.PID içinde procces modulu takmalısın .ama bunlarla hiç uğraşma kontak çıkışlı ampermetre ve pıd kontrollu ısı kontrol cıhazları var.bunların çıkışlarına göre otomasyonu yapabilirsin.kolay gelsin.
 
ilginiz için Teşekkürler Ama Kontak çıkışlı Ampermetrenin işimi göreceğini sanmıyorum. Çünkü Besleme Çakışyır / Durdur şeklinde değil, Motor Akımı ile Ters orantılı olarak oransal olacak.
 
Merhaba.Eğer motor sürücülerinde analog çıkış varsa bu işlemi yapabilirsin diye düşünüyorum.Örneğin
siemens mm440' larda iki adet analog çıkış var.Bu çıkışları frekans veya akım bilgisi olarak atayabiliyorsunuz.Ana motordan aldığınız akım bilgisi analoğunu konveyör sürcüsüne girerek bu moturun hızını ayarlayabilirsiniz.Konveyör motor sürücüsünün çıkış analoğunuda frekans çıkışı olarak atarsınız.Makinadaki ısıyı kontrol eden cihazıda analog çıkışlı kullanırsınız.Konveyör sürücüsünden çıkan analog değerle ısı kontrol cihazından gelen bu iki analog bilgiyi bir şekilde kombine ederek(belki küçük bir elektronik devre kullanarak seri,paralel bağlayıp veya araya direnç bağlayıp)oransal vanaya gönderirsiniz. Genel fikir olarak belki işinize yarayabilir.Kolay gelsin.
 
İlgileriniz için Teşekkürler Ama Hala İstediğim Sonca Ulaşamadım
 
bir öneride bende
buhar sabit olursa :
ana motoru nasıl çalıştırıyosun bilmem ama
koy 1 akım trafosu 100/5a. olsun akım trafosunun uclarınıda Weidmüller in
akım izleme modulune bağla (parça kodu WAS1CMA 00085234)
motorda çekilen akımı 1/10 olarak alırsın yani 10 ampere 1Vdc, 100 ampere 10Vdc
plc nin anolog çıkışındanda konveyor bandın sürücüsünü çalıştır

konveyor sabit hızda olursa işin zor
çünkü 0-10 girişli bir servo-vana bulman gerekir

gerisi programa kalmış siemens'in nasıl programlandığını öğrenme aşamasında
olduğum için hangi fonksiyon bloklarını kullanacağını bilemiyorum.

birde ssr çıkışlı termostatlar var onlarda işini görebilir GEMO da var bir çok firmada yapıyo bildiğim

kolay gelsin
 
Selam ertek 68
bende bu işi ileri seviyede bilmesemde şu ana kadar verilen bilgilerden fazlası olabilir diye düşünüyorum
Önce anladıklarından anladığımı yazayım
Bir ana motor var (pres veya bantın getirdiği malı işliyor bu motorun yükünü akım olarak takip edip bantın kızını çekilen akıma ters orantılı olarak düşürüp hızlandıracaksın ve bantın hızına görede buharı doğrusal olarak artırıp çoğaltacaksın yapılacak iş bu
Bir digital ampermetrenin analog çıkışını kullanabilir veya daha önceki arkadaşların bahsettiği akım dönüştürücüyü kullanarak s7 nin anolog girişine bağlayabilrsin bu motor sürücülü ise sürücünün anolog çıkısını kullanıp yine s7 nin anolog girişini kulanabilirin buna göre mov çevrimi ile anolog çıştan bantın sürücüsünün potan girişi yerine bu anoloğ çıkışla kontrol edebilirsin
vanaya gelince ban sürücüsünün anolog çışın da proğramda yapacağın çevrimle servo bir vanayı açıp kapaya bilirsin kolay gelsin
 
Arkadaşlar ilginiz için teşekkürler. Projeyi uygulamaya başladım. Şu an fırsat buldukça S7 200 içinprogram yazıyorum. İnvertör hızı ve Akımı Anolog giriş ile okuyacağım. İnvertörün sürülmesi işini Anolog çıkış ile yapacağım. Buhar Vanasına gelince; Düşük devirli bir Asenkron motoru kısa kısa aç/kapa yaptırarak kontrol edeceğim. (Servo vana Kullanmıyorum çünkü Çok Pahalı Yaklaşık 4000 YTL. Benim Yaptığım Eğer Çalıştırabilirsem 300 YTL ye Mal olacak.)
Eğer Merak eden varsa Bittiğide sonucu bildiririm.
 
arkadaş bu işi başarabildinmi acabaa sistem nasıl çalıştı sonuç yazmamışsın
 

Forum istatistikleri

Konular
128,354
Mesajlar
916,963
Kullanıcılar
450,212
Son üye
salamakas

Yeni konular

Geri
Üst