s7-200 CPU 226 Upload Sorunu

t.umpas

Üye
Katılım
27 Mar 2007
Mesajlar
176
Puanları
1
çinden gelen yeni bir makinada s7 200 cpu 226 var.ppı kablo ile iletişim kurdum.
plcden programı upload etmek istedim.ladder diyagramın olduğu program bloklarını upload etmiyor.diğer system vb blokları upload ediyor.bana asıl lazım olan program blokları.step 7 micro win 4.0 kullanıyorum.password sormuyor sadece ver 4.x ile ilgili bir hata veriyor.program 4.0 dan üst versiyonda yazıldığı için olabilir mi.passwordlu plc lerde password soruyor mu? yoksa step7 ver 4.0 dan daha üst bir versiyonmu kullanmam gerekli.
bu programı nasıl upload edebilirim.Şifre kırıcı programlarla şifreyi güvenli şekilde bulabilirmiyim.veya 24c entegrede paswordu hangi satırda görebilirim.
selamlar
 
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
CPU'nun sipariş numarasının sonu 8 ile mi bitiyor? 6ES7 216-2AD23-0XB8 gibi?
 
sayın puck dediğin gib sonu 8 ile bitiyor.sonu 8 ile bitenler özel seri mi ne yapmam lazım selamlar.
 
Bunlar Çin pazarına özel S7-200 modülleri. Normalde Çin dışına çıkmaması lazım, ama çıkıyor demek. Micro/Win dilini Çince yaparak upload edebilirsiniz. Ancak değiştirmeden önce menüdeki her şeyin yerini (Özellikle İngilizceye geri dönmeyi) iyice not edin, zira dili değiştirince menülerde ??? göreceksiniz.

Not: Micro/Win 4.0 sürümünüzde Çince seçeneği yoksa SP (service pack) düşük demektir. Siemens'in sitesinden güncel SP'yi yükleyebilirsiniz:
Siemens - Industry Automation and Drive Technologies - Service& Support - Automation Service, Automation Support, Simatic Service, Simatic Support, Technical Support, Technical Consulting
 
Bu gün çinlilerin montaj yaptığı bir firmaya gittim ne ilginçtir arkadaşın yaşadığı problemleri yaşadım. İlk olarak upload yapamadım çinlilerden tercuman aracılığı ile software rica ettim adamlar çekinmeden verdiler fakat bendeki microwin 4.0 onlarıda açmadı daha sonra çinlinin bilgisayarında çince olan tüm Sembol açıklama- comment leri sildik ve blok isimlerindeki çince karekterleri sildik daha sonra proje dosyalarını açabildim. Elimdeki programda değişiklik yapıp compile yaptıktan sonra download yapmayı denedim download işlemi 100% olduğunda hata ile karşılaştım, hata olarak download tamamlandığında cpu korumalı gibi uyarı veriyor.


Sonradan başımı ağrıtacağı için bu plclere mutlaka upload / download işlemi yapabilmem gerekiyor ve microwin in dilini çince olarak değiştirmeme rağmen herşey aynı.
 
Bende de aynı sorun var, sp 9.025 kullanıyorum ama yinede programı PLC ye yükleyemedim....
 
Arkadaşlar bendede cpu 214 serisi orjinal plc ler var program upload oluyor download olmuyor sebebi ne olabilir tüm gerekli ayarla tamam yine hata alıyorum nerden hata yapıyorum sevgili abiler yardimci olqbilirmisiniz sadece download olmuyor plc de şifre yoktur
 
İşletim sistemi nedir
 

Forum istatistikleri

Konular
128,126
Mesajlar
915,247
Kullanıcılar
449,840
Son üye
111340

Yeni konular

Geri
Üst