Sıvı hacmi ölçen valf

erkansan

Üye
Katılım
4 Haz 2020
Mesajlar
1
Puanları
1
Yaş
29
Arkadaşlar merhabalar.Kendi çapımda atölyemde sabun üretiyorum.1 tonluk bir kabım var ve ondan 5 litrelik kaba aktarıyorum ama vanayı elimle açıp kapadığımdan sürekli 5 litreyi aşıyor.Bu kayıpları totale vurduğumda yüklü bir miktar ediyor. Bu sebepten dolayı valf kullanmak istiyorum.Piyasayı biraz araştırdığımda selonoid valfleri arduino ile kullanmak istiyorum.Fakat bu durumda selonoid valfler zaman ayarlı oluyor.3 saniye çalış dur 2 saniye çalış dur.Valfin debi miktarına süreyi ayarlıyorum ama 1 tonluk kap tam dolu olduğunda basınçtan dolayı valfin debisi artıyor.Direk hacim ölçen bir valf var mı veya bu sorunu başka nasıl çözebilirim.Bu konu hakkında fikri olan arkadaşlar varsa yardımcı olabilir mi?
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Ağırlık prensibine göre load-cell kullanarak devrenizi tasarlayabilirsiniz. Hassas dolum için dolum aşaması iki kademeli olabilir. Ör :5lt sıvı deterjan 5.5 kg geliyor.5 kg'a kadar bir valf ten hızlı dolum stop., kalan 0.5 kg diğer valf ten hassas Dolum ve stop.
 
Zaman ayarı ile bu iş olmaz, En büyük kimya firmalarının tank sahalarında pulls sinyali ile çalışan debimetreler vardır, örnek verirsek sıvı akarken litre başına 1 pulse verirse 1000 puls geldiğinde 1000 litre olmuş demektir, bunları plc lerde sayacı komutları ile saydırıp , valfere açma kapama komutu verilip, reçete işletilir,
 
Önerılere ek olarak, valfden sonra borunun agzını az yukarı kaldırtın, valf kapandıkdan sonra mayii akmaz boruda kalır.
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
127,871
Mesajlar
913,216
Kullanıcılar
449,461
Son üye
evenzhou

Yeni konular

Geri
Üst