Sıkma sırasında hareket eden çamaşır makinesi

UmutBeyy

Üye
Merhabalar arkadaşlar,
Arçelik 3650 FD çamaşır makinem var. Sıkma moduna geçtiğinde makine çok titriyor ve çamaşırları asmak için balkona doğru yürüyüşe çıkıyor. İnternet araştırma sonrasında amortisör patlaması sonucu olabileceğini düşündüm. İnternet araştırması sonucunda birkaç amortisör buldum. Sorularımı aşağıda maddeler halinde iletiyorum.

• Kendim değiştirebilir miyim?
  • Birden fazla amortisör olduğunu düşünüyorum hepsini değiştirmeli miyim? Kaç adet amortisör var?
  • Beyaz amortisör 260 TL siyah ise 160 TL hangisini tercih etmeliyim?
  • Forumda site önerisi vermek yasak değil ise satın alabileceğim güvenilir site önerebilir misiniz?

1739209298096.png
1739209396066.png

- Eliniz bu işe yatkınsa değişebilirsiniz, makineden makineye farklılık gösteriyor bizim makinede ön kapak puntalı ama altı açık, duvara yaslayıp altından değişebiliyorum, çoğu makinede üst kapağı açıp ön paneli söküp makinenin önünü açtıktan sonra önünden daha rahat değişim yapılıyor. Modelini youtube a yazarsanız dünya kadar vardır örneği.

-2,3,4 amortisörlü makineler var sizinkinde kaç adet olduğunu bilmenize gerek yok çünkü zaten takım satılıyor ve takım değişiyor.

-Ucuz etin yahnisi yavan olur. Yine kendi kullandığımız makineden örnek vereyim, değiştirdiğim yan sanayi amortisör başında rot başı gibi boşluk oluştu tak tak ses yapıyor sıkmada.

-Ona bir şey diyemem herhangi biryerden alabilirsiniz.

Ama asıl mesele şu, sizin sorun gerçekten de amortisör kaynaklı mı?
Amortisör arızasında genelde sıkmaya geçerken ve kazan ara sıkmalarda küt küt ses yapıp makineyi oynatır, titreşim yürüme genelde ayak ayarından kaynaklanır, ayakların hepsi mükemmel derecede iyi basmalı yere ve makine öne sağa sola arkaya yatık durmamalı.

Bu modelde tamburda ağırlık bulunuyor mu?
Birde kapasite üzerinde çamaşır konulmamalı.

- Eliniz bu işe yatkınsa değişebilirsiniz, makineden makineye farklılık gösteriyor bizim makinede ön kapak puntalı ama altı açık, duvara yaslayıp altından değişebiliyorum, çoğu makinede üst kapağı açıp ön paneli söküp makinenin önünü açtıktan sonra önünden daha rahat değişim yapılıyor. Modelini youtube a yazarsanız dünya kadar vardır örneği.

-2,3,4 amortisörlü makineler var sizinkinde kaç adet olduğunu bilmenize gerek yok çünkü zaten takım satılıyor ve takım değişiyor.

-Ucuz etin yahnisi yavan olur. Yine kendi kullandığımız makineden örnek vereyim, değiştirdiğim yan sanayi amortisör başında rot başı gibi boşluk oluştu tak tak ses yapıyor sıkmada.

-Ona bir şey diyemem herhangi biryerden alabilirsiniz.

Ama asıl mesele şu, sizin sorun gerçekten de amortisör kaynaklı mı?
Amortisör arızasında genelde sıkmaya geçerken ve kazan ara sıkmalarda küt küt ses yapıp makineyi oynatır, titreşim yürüme genelde ayak ayarından kaynaklanır, ayakların hepsi mükemmel derecede iyi basmalı yere ve makine öne sağa sola arkaya yatık durmamalı.
Makine sıkmak için yüksek hızlı dönmeye başladığı anda yerinden zıplıyor. Sonra hemen duruyor. Çok fazla yürüdüğünü söyleyemem. Ayakları kontrol ettim problem görünmüyor. Başka neden kaynaklanabilir neleri kontrol etmeliyim?

Bu modelde tamburda ağırlık bulunuyor mu?
Birde kapasite üzerinde çamaşır konulmamalı.
Görselde paylaştığım gibi bir önde bir de üstte ağırlık mevcut.
Makineyi boşalttım ardından 3-4 ince t-short'ü tambura düzgünce serdim. Benzer şekilde ilk sıkma turunda makine yerinden zıpladı.

1739216647569.png

Yani eski makine bunlar, yüksek devirlere hızlı çıkıyor 3-5 saniye sonra toparlıyor ve sarsıntı geçiyor. Yeni makineler devri çok yavaş arttırıp yük dengesine bakıyor bu yüzden programlar ekranda yazandan çok daha geç bitiyor.

Bahsettiğiniz gibi bu amortisörler patlayan cinsten degil yani havalı-yağlı filan degil. Basit, elle bastırıp çekmesi zor sıkı geçme şeklinde çalışan cinsten.

Bir takım sipariş vermeden önce amortisörün bir tarafını söküp elle içeri dışarı yapmaya çalışınca zorlanmadan girip çıkarsa özelliğini kaybetmiş demek oluyor. Sipariş vermeden bunu test edebilirsiniz.

Makine sıkmak için yüksek hızlı dönmeye başladığı anda yerinden zıplıyor. Sonra hemen duruyor. Çok fazla yürüdüğünü söyleyemem. Ayakları kontrol ettim problem görünmüyor. Başka neden kaynaklanabilir neleri kontrol etmeliyim?

Görselde paylaştığım gibi bir önde bir de üstte ağırlık mevcut.
Makineyi boşalttım ardından 3-4 ince t-short'ü tambura düzgünce serdim. Benzer şekilde ilk sıkma turunda makine yerinden zıpladı.

Ekli dosyayı görüntüle 114177
Boşta iken yürüyorsa balans ayarı bozuktur. Rulmanlara milede bakılması lazım.
Aşınma boşluk filan olabilir.

Forum istatistikleri

Konular
130,863
Kullanıcılar
454,447
Son üye
iskeoewd

Yeni konular

Geri