Sürekli insan olan 20 m2lik terasta paratoner, yıldırımda insana zarar verir mi?

wesd3

Üye
Katılım
20 Ağu 2019
Mesajlar
3
Puanları
1
Yaş
34
20m2 lik bir terası olan gözetleme kulesi için paratoner seçmek istiyorum. Yıldırım düşme dururumunda terastaki insanların zarar görme riski var mı, aktif paratoner veya faraday kafesi için sordum.
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Arkadaşım öyle bir soru sordun ki; cevabını nasıl versem diye düşünüp duruyorum. Cevap verecemde garantisini veremiyorum. Ben yolda yürüyorum bir araç 150 200 km hızla geliyor ben kenara çekildim lakin arabanın rüzgarı beni aldı götürdü. Şimdi ben öldüm mü ölmedim mi? Ha araba o kadar hızlı gelmeseydi beni savurmasaydı ben kazayı yaşamasaydım yolda ki barikat beni korurmuydu?
Şimdi gelelim senin soruna yıldırım düşmesinde düştü diyelim. Yıldırımın saniyede ki hızı ve kaç milyon mu trilyonmu megavolt şiddetinde vuracağını bilemediğimden ve yapılan paratonerin ne derece kaliteli, koruyucu özeliğinin hesabını da test etmediğimden edemediğimden GARANTİ KAPSAMI ALAN DIŞIDIR.
 
Paratoneri çatına koyman demek yıldırıma gel benim tepeme vur demekten farksızdır. O kadar yakın mesafede etkilenmemek pekte mümkün gözükmüyor.
Çevrenizde paratoner varsa koruma alanına giriyorsanız kafanıza takmayın.
Caminin dibinde hemen yanıbaşında ve daha yüksek kotta! paratoner varken caminin alemine paratoner düştüğü olayların haberlerine şahit olduk. Faraday kafesi uygulayabilirsiniz.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,126
Mesajlar
915,242
Kullanıcılar
449,839
Son üye
Qkay

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst