RF verici şeması (en amatörü)

yacker

Üye
Katılım
21 May 2009
Mesajlar
4
Puanları
1
Yaş
47
Ben şuan bir köydeyim. Köy vadide olduğundan çeken 1 yada 2 bilemediniz 3 radyo kanalı çekiyor. Ben bu köyde(en fazla 2 km) bir radyo yayını yapmak istiyorum. Ama radyo yayını tek bir frekanstan değilde bolu tünelindeki gibi her fm frekansından olacak.

Ancak bu yapacağım ilk elektronik devre olacak.. O nedenle öyle hex lerle kodlamalı entegreler falan kullanamam bir mikrofon birde ses girişi olan(mp3player, pc falan takmak için) yer olması gerekiyor.

Böyle birşey mümkünmüdür ? Mümkünse nasıl yapabilirim(şeması falan varmıdır) ve 2 km alandaki tüm frekansları kapsamak yasalmıdır ? Ben yasal sınırı 15 km olarak biliyorumda..
 
böyle bir devreyi senin imal etmen çok zor hazır fm verici kitleri var onlardan alıp hobi mahiyetinde bir şeyler yapabilirsin.
 
Böyle birşey mümkünmüdür ? Mümkünse nasıl yapabilirim(şeması falan varmıdır) ve 2 km alandaki tüm frekansları kapsamak yasalmıdır ? Ben yasal sınırı 15 km olarak biliyorumda..[/QUOTE]

yasal sınırın metre kilometre ile ilgisi yok tur telsiz kanununu okumanı önemle tavsiye ederim.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…