RF Nasıl Çalışır Mantığı Nedir?

ysfherdem

Üye
Katılım
30 Mar 2020
Mesajlar
45
Puanları
1
Konum
Kayseri
Merhabalar; ben amatör telsizciyim ayrıca çok ayrıntılı olarak elektronik ve yazılım çalışıyıyorum. Radyo haberleşmesini genellikle hazır cihazlarla yapıyorlar telsiz vb. ben kendim bu radyonun nasıl çalıştığını anlamaya çalıştım ancak genelinde mikrofon falan var tam olarak çözemedim evde bir deney yaptım. Bir kabloyu kısa devre bağlayıp voltaj verdim. Kablonun etrafına bir kablo sardım kabloyu yine kısa devre bağladım ve ucuna pusula koydum. Devreye güç verdiğim zaman pusula hareket etmedi. Ben mi hata yaptım yoksa tamamen mi hatalı. Bu radyo dalgalarını anlamam için ne yapmam gerekiyor. Bir deney biliyorsanız lütfen buraya eğer çok uzun bilgi gerektiriyorsa lütfen kaynağını buraya yazın. 73 :) Dilim her zaman anlaşılmazdı anlamadığınız yer olursa lütfen belirtin.
 
Temelinden araştırmak istiyorsanız Elektromanyetik Alan Teorisi ve sonrasında Elektromanyetik Dalga Teorisi derslerine bakabilirsiniz. Daha amatör bakmak isterseniz elektromanyetik dalga nasıl üretilir diye aratarak bulabilirsiniz. Elektromanyetik spektrumu inceleyebilirsiniz.
 
verici devresini anlamak için basit bir uzaktan kumandayı(rf) açın ve inceleyin.En basit çalışma mantıgını orda göreceksiniz.Ana prensip taşıyıcı bir frekansın üzerine iletilmek istenen data module ediliyor.Alıcı tarafında ise tasıyıcı frekans filtrelenerek sadece data olan(ses veya bilgi) yükseltilerek cıkış olarak veriliyor.internette ASK ve FSK modulasyon konularını incelemenizi tavsiye ederim.
 

Forum istatistikleri

Konular
127,952
Mesajlar
913,879
Kullanıcılar
449,599
Son üye
Gksn

Yeni konular

Geri
Üst