REZİSTANS TELİ NEDEN SİGORTA ATTIRMAZ

Bir öğretmen bu kadar güzel ve açıklayıcı anlatamazdı,keşke bize böyle anlatsalardı,herşey ezbere ve oldu bittiye getirilerek okulllardan mezun edildik.Sakın yanlış anlaşılmasın öğretmenlere saygım sonsuz.
 
Son düzenleme:
bence ya teli kısaltsın yada teli kalınlaştırsın akımı yükselirse ısıdamı yükselir ?

Isı yapılan iş sonucu ortaya çıkar. Birimi Joule olmak üzere İş=Güç x Saniye 'dir. Güç=Akım x Gerilim 'dir.

Rezistanstan aynı ısıyı düşük gerilimde almak için aynı güçte kullanmak gerekir. Aynı güçte kullanmak için de gerilimi düşürüyorsan akımı yüksek tutman gerekir.
 

Düşük voltajda akımı artırmak için formüle göre telin omajı düşmesi lazım, mesela 220 volt 1000 wattlık ısıtıcımız var yaklaşık 4.54 amper akım çekiyor yani telin direnci 50Ohm 100 voltta 1000 wattlık ısıtıcı yapmak istersek yaklaşık 10 amper akım çeker yani telin direnci 10 Ohm.

Sonsuz akım verebilen kaynağın olsada çekeceğimiz güç direnciyle alakalıdır belki anlatmak istediğin budur.

Kolay gelsin
 
12 v ile çalışan rezistans larda var. Çorap olmaz belki ama ayakkabı tabanı olurlar.
 

Zaten 1000 W lik bir ısıtıcıyı çoraba eklersen yanarsın böyle değil. daha çok akvaryum ısıtıcısı gibi 30 dereceyi geçmeyecek 40 50 W lik bir ısıtıcı yapmak lazım max.
 
Zaten 1000 W lik bir ısıtıcıyı çoraba eklersen yanarsın böyle değil. daha çok akvaryum ısıtıcısı gibi 30 dereceyi geçmeyecek 40 50 W lik bir ısıtıcı yapmak lazım max.

Bence 10 wattı geçmemeli benim 30 wattlık havyayı ayakkabının içine koydum ayağım yandı lehim koydum lehim havuzu olarak kullanıyorum
 
ayakkabı taban isiiticisi olarak 6 voltluk işildak aküsüyle 2 saat ayak üşümeden ıdare edıyor rezistansın çektığı akim 500 mA
 
BİNBŞI HOCAM ENFES BİR AÇIKLAMA YAPMIŞSIN SAYGILAR
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…