Regal 70 ekran tv (resim sağ taraftan içeri kıvrılıyor)

ozger

Üye
Katılım
18 Ağu 2009
Mesajlar
3
Puanları
1
Merhaba,

benim bir sorum olacak 70 ekran regal televizyonda resim ekranın sağ tarafından içeri 2,3 cm kıvrılıyor. bu arada hafif bir tırlama sesi de geliyor. bazen kendiliğinden düzeliyor. bir, kaç dakika sonra yeniden bozuluyor. televizyonu kapatıp açıbca başta bir süre sorun olmuyor, sonra sorun başlıyor.
acaba bu konuda önerisi olan var mı?
teşekkür ederim.

Not: şu anda da tv komple gitti. ne görüntü ne ses, tv üstündeki kırmızı ledi yanıp sönerken tv içinden çıt çıt sesleri geilyor
 
Son düzenleme:
Merhaba,
Önce soğuklehim meydana gelmiş ardından ark oluşmuş ve televizyonunuzun horizantal çıkış transistörü yanmış.

Sizi yönlendirmek isterim fakat elektronik bilginiz nedir?
 
çok teşekkür ederim, sanırım aynen dediğiniz gibi olmuş.
ben elektronik mühendisiyim, tamirciler sağolsun iki kez geldiler transistörü değiştirdiler, bir hafta sonra aynı sorun yine oldu. ben de ne olup bitiyor diye merak ettim. haftada bir tamirci mi gelecek diye. En son gelip yaptılar ama şimdi de görüntü büyük. Korkarım bir süre sonra yine aynı şey olacak.
çok teşekkürler
 
İki kere gelme nedenleri transistörün base ucu üzerindeki referans olarak çalışan sigorta direncin ilk seferde değişmemesidir. (0.47 ohm) Zaten trasnsitörü yakan da oydu. Neyse...

Ekranın büyük olma nedeni de mevcut arızasıyla ilişkili. Oluşan ark sırasında 150 mH. bobin deforme olmuştur, bir süre çalıştıktan sonra da devre dışı kalmıştır.

Ayrıca 2 adet booster kondansatör vardır bobinin yanında. Kibrit kutusunun 3'te 1'i büyüklünde, dikdörtgen şeklinde. Onlarda da şişme meyndana gelmiştir, değişmeleri gerek.

Esnaf mantığında bu probleminizi giderip hiçbir bedel almamalrı gerekir çünkü eksik iş yapmışlar.
 
ilginize ve cevabınıza çok teşekkür ederim, sağolun
 

Forum istatistikleri

Konular
128,174
Mesajlar
915,637
Kullanıcılar
449,936
Son üye
AsilOzgenc

Yeni konular

Geri
Üst