Radyatör Borusunda Yüksek EMF - Topraklama Sorunu Olabilir Mi?

eldar_

Üye
Katılım
23 Ağu 2020
Mesajlar
3
Puanları
1
Radyatör Borusunda Yüksek EMF - Topraklama Sorunu Olabilir Mi?

Merhaba, telefondan kullanılan emf dedektörünü evimde denediğimde garip bir durumla karşılaştım. Telefonu radyatörün su geliş borusuna yanaştırdığımda çok yüksek 4.0-6.0 Gauss değerini gördüm. Acaba metalden dolayı olabilir mi diye kontrol ettiğimde radyatörün su çıkışı borusunda normal değerlere yakın değerlerle karşılaştım (0,4-0,8 Gauss arası, evde ortalama 0.4 gauss değeri çıkıyor hiçbiryere yakın değilken)
Radyatör gövdesindede 1.0 Gauss'a yakın değerler çıkıyor. Evdeki hemen hemen tüm radyatörler böyle, su gidiş borusu değerleri normal, su alış borusu değerleri 1,5-2,3-3,5-5 ve üstü diye gidiyor.

Biraz araştırdığımda bazen topraklamanın su borusu ile yapıldığını ve su borusu düzgün topraklanmamışsa boruda Elektriklenme olup voltaj saptanabildiğini okudum. Yalnız elimde voltajı test edebileceğim bir cihaz yok.
EMF yüksekliği böyle bir durumun belirtisi olabilir mi? Bana yapabileceğim bir şey önerebilirmisiniz, nasıl kontrol ettircem topraklanmayı, boruda gerçekten elektriklenme olup olmadığını.
Şimdiden teşekkür ederim.
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Hocam borular pvc, borularda garip bir değer yok. Radyatöre pvcnin bağlandığı yerde vananın bulunduğu metallerde yüksek değer var ve radyatörde. Ama her radyatör ve her metalde aynı değil bu emfler bazılarında çok yüksek, avometre ile elektrik akımı olup olmadığını kontrol edebilirmiyim acaba.
 
Isıtma sistemi Doğalgaz mı Kalorifer Sistemi mi ? İkisinde de cihazlarda topraklama sorunu olabilir. Devirdaim pompaları nı kontrol edebilirsiniz.
 

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.mreprogramming.ultimateemfdetector&hl=tr

Bu uygulamayı kullandım hocam. Alttaki 2 videoda telefondaki ölçüm ile dedektördeki ölçüm kıyası var biraz doğruluk payı var sanırım telefondakininde.

Garip olan şey, her radyatördeki metalde yükselmiyor emf değeri, bazılarında çok yüksek ve su çıkış borusunun olduğu metalde neredeyse hiç artmıyor.
 

Forum istatistikleri

Konular
127,969
Mesajlar
913,974
Kullanıcılar
449,614
Son üye
Canipk

Yeni konular

Geri
Üst