Rüzgar tirbünü frenleme/yük bağlama

celikbilek

Üye
Katılım
21 Ağu 2011
Mesajlar
130
Puanları
1
Ustalarım,
Rüzgar T sadece bahçede olduğum zaman kullanmak istiyorum, ayrılırken şarj etmesin istiyorum. Ayrıca fırtınalı havalarda frenleme yapsın. Bunun için çeşitli uygulamalar mevcut, ancak benim düşüncem daha basit, şöyle ki;
3 faz Şarj K. e gelen enerji 24 volta dönüşüp (C-D)aküye gidiyor, aküye giden + uçtan bir çıkış(E-F) alıp 24v 60watt 1/2/3(paralel bağlı) ampüle bağlasak, bir sigortan bu bğlantıdan sonra(A) , bir sigorta da ampülden önce(B) koysak,Ben bahçedeyken ampüldeki sogortayı kapatıp(B), AKüye giden(a) açıp, ayrılırkende bu sig(B). açıp aküden geleni (A)kapatsak, yani ben yokken akü devre dışı rüzgar eserse ampül deşarj olsun, ben varken ampül devre dışı akü dolsun?
Yada elektrik dilinde sigorta açık kapalı terimleri tam tersi galiba. Demek istiediğim sanırım anlaşıldı.
Mümkün mü Böyle bir düzenek.
sigorta.jpg
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Akü doldurulmayacaksa en sağlamı 3 fazı da kisadevre etmektir. Ampule gerek yok.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,158
Mesajlar
915,527
Kullanıcılar
449,904
Son üye
teknikbilimlers31

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst