Punta iğnesi nasıl incelir ?

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan 1N4008
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

1N4008

Üye
s.a punta makinem için punta iğnesi aldım resimdeki gibi ama ölçüsünü bilmediğim için kalın geldi aldığım adama 2 kere söyledim tamam bakacam edecem dedi ses çıkmadı. kısa ince olan orjinal uç sağdaki uzun aldıklarım bunları nasıl inceltebilirim ??

Bakır sonuçta eğe törpü zımpara herşey işe yarar. Bakır olduğuna emin olmak için isirarak kontrol etmen yeterli . Sakın ısırma bakır bildiğin yumuşak metaldir, kargaburun veya pense nin ağzıyla kesmeyecek şekilde sıkıştır.

bakırı işlemek en kolay işlerden biridir.
1- en kolayı tornacı bir arkadaşı ziyaret edip istediğiniz formda ve incelikte işletmektir. (kankan değilse para konuşur)
2- eğer bir matkabımız varsa ve ucuna sıkabiliyorsak, güzelce sabitleriz ve matkabı çalıştırırız. sonra ister zımpara, ister eğe ile istediğimiz niceliğe /forma sokarız. kumpasımız varsa işçilik süper olur. (bu taraf beleş ama el becerisi ister)
çekiç gibi darbelerle inceltmek sağlıklı olmaz.

İki alternatif var, ama önce şunu belirlemek lazım: kendi ucundan bulamıyorsun ve mecburen kalın uç alıyorsun.

Bu durumda uçların girdiği yuvayı bir matkap ile genişletmek.

Diğer alternatif: Mevcut sistemi bozmak istemiyorsan o zaman bir demire kendi punta ucunun kalınlığında delik aç. Sonra punta ucunu matkaba tak ve ardından punta ucunu deliğe yaslayıp matkabı çalıştır.

yahu nasıl şey bu arkadaş zımpara kağıdı ile denedim çok uğraştırdı hemde istediğim kalınlığa gelmedi. tornacıyı nerden buluruz ki ???

tornacıyı nerden buluruz ki ???
genelde sanayi sitesi gibi yerlerde bulunuyorlar.
el ile yapılan zımpara çok zor oluyor ve yeterli gelmeyebilir. biraz daha ipucu avuç taşlama ile ister zımparaa isterseniz kesme taşı kullanın olur. ama işlerken çok hassas olmanız lazım.

zımpaa kağıdı ile çok zor oldu valla parmağım yara oldu nerdeyse en iyisi tornacı bulmak ..

yahu nasıl şey bu arkadaş zımpara kağıdı ile denedim çok uğraştırdı hemde istediğim kalınlığa gelmedi. tornacıyı nerden buluruz ki ???
Bozüyük sanayi sitesinde tornacı var . Geldiğinizde DM den ulasin haberleselim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…