pspice devre programına kütüphane ekleme

goygoycu

Üye
Katılım
22 Şub 2010
Mesajlar
5
Puanları
1
Yaş
36
merhaba arkadaşlar, elektronik ödevimi pspice programından yapıyorum, fakat bazı konularda sıkıntı yaşıyorum. mesela topraklama eklerken kullanım kılavuzunda gösterilen sağdaki araç çubuğu kısmındaki yere tıkladığımda topraklama elemanı çıkmıyor, eksik. ayrıca diyotlarda da eksiklik var. galiba kütüphanelerin eksik olmasından kaynaklanıyor bu durum. eksik olan kütüphaneleri eklemem için ne yapmam gerekir? acil cevap bekliyorum, şimdiden teşekkürler.
 
teşekkürler kurdum. fakat şimdi de transformatör değeri koymada problem yaşıyorum. transformatörümün 12v/220v olması gerekiyor. kütüphanelerde yok. devreye dc gerilim kaynağı bağladığımda, 220v luk ve 12 v luk , çalışmıyor, devreye seri direnç bağlamam gerektiği yazıyor. transformatör uçlarına gerilim kaynaklarına ek olarak direnç bağladığımda bu kez de direnç tüm gerilimi yiyor ve genel devredeki akım vs. değerleri çok düşük çıkıyor. 12v/220vluk transformatörü nasıl gösterebilirim?
 
Ac voltaj kaynağı eklemek için:

place>part.. 'a tıklayın, açılan ekranda add library> pspice klasöründen "source.olb'yi seçin aç'a tıklayın, listeden "VAC"yi seçerek çiziminize ekleyin.
Kaynağın varsayılan değeri olan 1 volt'u sembole çift tıkladığınızda açılan property editor'de değiştirebilrsiniz.
 
Merhaba arkadaşlar pspice da simulasyona ekleyebildigim kütüphaneleri configuration filesda library kismina ekleyecegimde dosyalarda göremiyorum ve ekleyemiyorum sebebi ne olabilir ve nasil cozebilirim??
 

Forum istatistikleri

Konular
128,179
Mesajlar
915,658
Kullanıcılar
449,940
Son üye
yavuzturan

Yeni konular

Geri
Üst