Proximity Kapasitif Sensör

Katılım
18 Ocak 2008
Mesajlar
1,067
Puanları
156
Yaş
39
Selamun aleyküm değerli ustalarım bir çok fabrikada kullandığım ama detayını bilmediğim bir konu hakkında yardımlarınıza ihtiyacım var

En kolay linkini bulduğum yerden bir örneğini göstermek adına şu linki vereyim...
http://www.ebay.com/itm/5-pcs-LJ12A...939?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item4175dd03cb

Ardından da bu sensörler hakkında bildiklerimi yazayım :

İki çeşittir endüktif yada kapasitif olarak adlandırılır yani endüktif olan sadece metale karşı duyarlıdır kapasitif olan ise her türlü cisime duyarlıdır pnp yada npn olarak üretilirler genelde 3 uçları vardır iki tanesi besleme birisi çıkış yani cisim var ise çıkış ucundan lojik 1 gönderirler ;)

Şimdi size sormak istediğim konu şu Bu sensörlerin cisim mesafe ayarlı olanları var bunların adı cismi ne olarak geçiyor fiyatları ve satıldıkları yer hakkında bilgi verebilir misiniz ?

Yani ben kapasitif proximity bir sensör sipariş edeceğim bu sensörün özellik olarak cismi algılayacağı mesafe ayarlı olacak yani istersen cisime 60 cm yaklaşınca çıkış verecek istersem cisime 1mm yaklaşınca çıkış verecek

Ben bu sensörü malzemeciden ne olarak istemeliyim ?

Sanki soru biraz saçma sapan oldu yani sorduğum sorunun cevabını ben vermiş gibi oldum ama benim bilgim doğru mu yani kalkıp malzemeciye ver ordan bir tane mesafe ayarlı 6-36 Dc Volt aralığında kapasitif sensör dediğim zaman istediğim malzemeyi bulabilir miyim ?
 
Kapasitif ya da enduktif sensorlerin algilama mesafeleri mm ler cinsindendir. 60cm lik bir mesafe icin kullanilamazlar. Sizin ihtiyaciniza cozum cisimden yansimali sensorler olur. Bunlarin algilama mesafe ayarli olanlari var onlardan isteyeceksiniz. Ancak bunlarin da ayar sahalari oyle sizin dediginiz gibi isterseniz 60 cm isterseniz 6mm olamaz. Mesela 10-60cm olabilir. Sensor satan her firmadan tedarik edebilirsiniz. Yerli uretici MEFA var. Once ona sorabilirsiniz.
 
deliksiz park sensörüne bi göz at sensör ayarı değil de çıkışı ayarla 0-60 0-30 duyarlı gibi düşün.
 
Ultrasonik Sensör de olabilir aradığın şey.
 

Forum istatistikleri

Konular
127,958
Mesajlar
913,911
Kullanıcılar
449,606
Son üye
rasit.

Yeni konular

Geri
Üst