Projeksiyon cihazi hakkinda nilgi

xnergy

Üye
Katılım
30 Eyl 2013
Mesajlar
28
Puanları
1
Yaş
45
Selam arkadaslar,projeksiyon cihazlarda yenileri lcos denilen bir sistemle cikiyor bu teknolojinin digerlerine gore artisi eksisi nedir acaba.mesela bu lcosta laamba yok diyorlar led varmis ve bunun omru minimum 30000 saat diyorlar.bilgisi olan paylasirsa sevinirim..

GT-I9100 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
 
uzun uzun yazmaya vakit olmadığından,alıntı ile cevap yazmak istedim.

DLP projektörü nedir - Dijital ışık işleme (DLP) küçük ayna binlerce, tek bir piksel temsil eden her oluşan bir yansıtıcı yüzeye sahip bir çip içerir.Projektörün lambası Işık çip üzerine yönlendirilir ve aynalar üzerinde piksel açmak, ya da uzakta piksel kapatmak için objektif yoluna let it ya.Birçok DLP projektörleri tek bir çip var ve resim için sıralı renk (kırmızı, yeşil, mavi ve bazı modellerde, açık / beyaz) oluşturmak için bir çıkrık kullanın.Birincil renkler için her biri - - High-end DLP modelleri üç yongaları kullanan ancak daha pahalıdır.
Artıları: Ekranda Çarpıcı ve gerçekçi resimler.DLP projektörleri diğer Projektör türleri ile karşılaştırıldığında, hızlı hareket dizileri sırasında daha keskin ve detaylı görüntüler verir.
Eksileri: DLP projektörler genellikle diğer projektörler daha büyük ve nosier vardır.Onların ampuller uzun vadede korumak için pahalıya mal olabilir, yani nispeten kısa bir ömrü var.Tek çip DLP projektörler 'gökkuşağı etkisi', çok renkli parkurlarına sahip görünen ekranda parlak nesneleri içeren bir resim kusur duyarlıdır.Herkes 'gökkuşağı' Bu görebiliyorum ama çok yapmak isteyenler için off-koyarak olabilir.

• LCD projektörü nedir -? LCD projektörler, LCD TV'lere benzer bir şekilde likit kristal ekranlar kullanın.Kırmızı, yeşil ve mavi için bir panel her - - ve daha sonra tek tek piksel açık ve yakın yansıtılan görüntü üretmek için polarize ışık üç sıvı kristal panellerin geçer.LCD önce düşük kaliteli projektörler ile sınırlı, ama teknoloji son yıllarda önemli ölçüde artmıştır ve LCD projektörler görüntü kalitesi açısından artık DLP projektörler ile karşılaştırılabilir.
Artıları: LCD projektörler genel olarak diğer modellere göre daha ucuz ve daha kompakt.LCD sadece renk doygunluğu açısından DLP üzerinde kenarı vardır ve bu ortam ışık koşullarında daha iyi görünüyor parlak bir resim üretebilir.
Eksileri: LCD projektörler resimde siyah alanları göstererek nispeten fakirdir.Onlar da metal bir ekran kapıdan resme bakıyor sanki, LCD piksel yapısını görebilirsiniz 'ekran kapı' etkisi, duyarlıdır.LCD lambaları çabuk yıpranacaktır eğilimindedir, ancak onlar yerine ucuzdur.

• Bir LCOS projektör nedir - Silikon üzerinde sıvı kristal Kısa, LCOS projektörler genellikle ama yansıtılmış desteğiyle DLP ve LCD bir melez olarak kabul edilir ve sıvı kristal cips kullanırlar.LCOS projektörler DLP gibi yansıtıcı, ancak LCD'ler gibi ışığı bloke edebiliyoruz.Onlar, diğer tiplere göre daha yüksek çözünürlük ve yüksek kontrastlı görüntü teslim edebiliyoruz.Sony ve JVC büyük LCOS projektörlerle üreticileri, SXRD ve D-ILA onlar gibi marka sırasıyla.Hitachi de, bu teknolojide ilgilenmektedir.
Artıları: LCOS projektörler daha iyi çözünürlük, kontrast oranları ve DLP ve LCD projektörler daha siyah seviyeleri var.
Eksileri: LCOS projektörler genellikle diğer türleri gibi parlak değil.Onlar fiyat etiketleri kilo binlerce çalışan ile, genellikle daha pahalıdır.

http://reviews.cnet.com/8301-33199_7-57582243-221/dlp-vs-lcd-vs-lcos-projector-tech-pros-and-cons/


translate.google.com.tr/translate?hl=tr&sl=en&u=http://reviews.cnet.com/8301-33199_7-57582243-221/dlp-vs-lcd-vs-lcos-projector-tech-pros-and-cons/&prev=/search%3Fq%3Dlcos%2Bprojector%2Bhakk%25C4%25B1nda%2Bbilgi%26rlz%3D2C1CHUJ_trTR0538TR0538%26espv%3D210%26es_sm%3D122%26biw%3D1366%26bih%3D639
 
projeksiyon cihazlarında dikkate alınması gereken değer ANSI LÜMEN (gün ışığındaki parlaklık) değeridir.ev için standart bir projektörün en az 3000 ansı lümen olması gerekmektedir.led lazer cihazlarda lamba ömrü uzun olduğu için bu özellik düşüktür(100-150 ansı lümen)
her teknolojinin avantajları olduğu gibi dez avantajlarının olduğunu unutmayalım.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,482
Mesajlar
917,942
Kullanıcılar
450,451
Son üye
halilke

Yeni konular

Geri
Üst