Proje Şirketi Olanlar /Bu Konuda Bilgili Olanlar

Şirket Kurmak mı? Başka Bir Şirket Bünyesinde Çalışmak mı? Sizce Hangisi ?

  • Farklı bir şirket bünyesinde kariyerinin sınırlarını zorlamak

    Oy: 0 0.0%

  • Kullanılan toplam oy
    3
Katılım
16 Eyl 2017
Mesajlar
1
Puanları
1
Yaş
34
Merhaba Arkadaşlar,

İş kariyerim boyunca inşaat sektöründe farklı projelerde yer aldım ve inşaat sektörü üzerinde proje çizme konusunda kendimi şirket kurup bu işten ekmek yiyebilecek seviyeye geldiğimi düşünüyorum. bir kompleks bir yapının tüm elektrik projelerini oluşturabilecek kapasitede olduğumu düşünüyorum fakat aklımda diplomasi ve proje çizim hakkında sorularım var. Kendi şirketi olan ve bu konuda başarılı arkadaşlar ve ayrıca sorularıma içten ve samimi bir şekilde cevap verecek arkadaşların yardımlarını bekliyorum.


1-Alınmış bir işin projesini çizip EMOdan onaya sunulacağı ve sanırım projenin ruhsatlandırılma kısmı ile ilgileneceğiz. EMOya sunarken Proje çizimi içerisinde yer alan Elektrik Sembolleri ve Proje Anteti nasıl olmalı,neleri içermeli ? Bunun bir standartı var mı?

2-Projenin onayı için Emoya onay/rusatlandırma işlemleri adım adım kısaca nelerdir? Ne gibi ücretlere tabi olunur?

3-Proje çizimi haricinde, kurulan şirket adı altında elektrik taahhüt, danışmanlık hizmeti,ticaret ve inşaat yapı işleri yapılabilir mi ? Bu işleri yapabilmek için şirket isminde belrtilmesi gerekiyor mu? belirtilen her detay için ayrı bir ücrete tabi olunur mu (şirket ismi) ?

4-Proje m2 fiyatı gibi sabit bir ücret durumu var mı? Varsa nelerdir ? Yoksa ne gibi ücret önerilir/yapılabilir/yapılmakta.

5-Bu soru konuyla dolaylı bağlantılı fakat kurduğum yada kuracağım şirket sonrasında yaşanacak sıkıntılardan dolayı şirket aktif olarak üzerimde iken başka şirket çatısı altında işe başlayabilirmiyim ? Bağkur/SSK mevzusu ne olacak. Şirketi kapatmak zorunda kalabilir miyim?
 

Forum istatistikleri

Konular
128,134
Mesajlar
915,322
Kullanıcılar
449,854
Son üye
Enes.trk

Yeni konular

Geri
Üst