Ben PLCSİM öğrenmeye hevesle başlamış fakat bir türlü hatalardan kurtulamamış bir EEM son sınıf öğrencisiyim.
Start Simülation sorununu CPU'yu 300 lü değerlere çekerek düzelttim fakat Factory IO bağlantısını sağlamak için CPU 1200 veya CPU 1500 denediğim zaman "Error downloading to module plc_1" hatası alıyorum. İnternette bakmadığım site kalmadı açıkçası ve bir çözüm bulamadım. Yardımcı olabilir misiniz?
Bahsettiğiniz adımları yaptım fakat böyle bir hata görünüyor. Ünlemin üzerine geldiğim zaman, "error in lower-level component" yazıyor.
-Vaktinizi ayırdığınız için teşekkür ederim.
@ArdaOdin
Tia portal ile factory io template dosyasının üzerine programınızı yazın.
Tiaportal üzerinden plcsim'i açın ve run moduna geçerek plcsim'i tam ekran yapın.
Plcsim'de new project ile yeni proje oluşturun. Uzun sürebilir, tamamlandığında sol menüden sim tables seçerek sağdaki ana ekran içine boş alana sağ tuş ile load project tags seçin.
Tiaportal daki template dosyası üzerine yazdığınız projeden tag'lar gelmiş olmalı.
Factory io ile deneyin.
Söylediğiniz adımları yaptım fakat Load Project Tags seçeneğine basılmıyor. Tiaportal üzerinden plcsim açın dediğiniz Start Simulation butonuna bastıktan sonra çıkan plcsim ekranına güç vererek tam ekran yaptım. Doğru yapabilmiş miyim?
Ardından Plcsim'de new project ile yeni proje oluşturun. Bunu yaptıktan sonra sol menüden sim tables seçerek sağdaki ana ekran içine boş alana sağ tuş ile load project tags seçin.
Bu arada TİA portalda projenin simülasyona yüklendiğinden emin olun.