PLC den veri okuma sıklığı ne olmalı.

chrome1235

Üye
Katılım
24 Eki 2012
Mesajlar
7
Puanları
1
Delta SS2 plcde deneme amaçlı bir program yazdım ve orda oluşan değerleri modbus protokolüyle pc de yazdığım bir programla okuyorum.

Bu okumaları 10 saniyede tekrar edecek şekilde yaptım. Fakat, 7-8 okumadan sonra hata alıyorum. (PLC den değer okunamıyor)

10 saniye kısa bir süremidir, hata ondan olabilir mi, yoksa dikkate almam gereken bir başka ayrıntı olabilir mi?

Yardımlarınız için teşekkürler.
Kemal.

bağlantı bilgileri:
RS232- baud: 57600, RTU
 
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
Başka bir problem olmalı, WinTr Scada ile delta'nın küçük plc'lerinde saniyede 20 kez okuma yapılabiliyor. 10 saniyede bir sorgu çok çok yavaş.
 
Öncelikle hızlı yanıtınız için teşekkür ederim.
Ben seri portu sürekli açık tututoyorum, doğrusu bumudur? yoksa, her yazma/okuma işleminde açıp iş bittikten sonra kapatmak mıdır?
 
port açık kalmalı, gerçi yavaş haberleştiğiniz için kapatsanızda bir şey fark etmez.
 
veri okuyamadığı için exception alıyordum, onu gözardı edip tekrar okutuyorum o zaman okuyor. Sizin ilk mesajınızdan sonra 500 milisaniyeye indirdim ve sorun gözükmüyor
Tekrar teşekkürler.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…