PIC16f877a ile flyback tipi 24v/2.5 amper smps yardım!!!

Katılım
14 Eki 2009
Mesajlar
7
Puanları
1
Yaş
37
Arkadaşlar bitirme projem olarak başlıktaki konuyu almıştım fakat ne yapsam çalıştıramadım. devre girişine 3 A sigorta takıyorum anında atıyor sigorta ne yapsam olmadı. Konu ile çözüm ve fikirleri olan varsa benimle paylaşabilir mi?


pwm frekansı 70kHz
kullanılan trafo NE-6024 smps devresinden çıkma trafo (24V 2.5A AC-DC SMPS Metal Kasa Adaptr)

Not : geri besleme bloğu devra üzerinde gösteremedim fakat geri besleme bilgisi 877a nın 8 nolu bacağından alınacaktır.

Pic çalışmaya başladıktan 1.5 saniye sonra pwm üretmeye başlıyor. Sebebi Lcd'de ilk başta Numaram ve İsmim yazıyor.

Temel sorunum devreyi prize taktığım anda sigortanın atması hesaplarıma göre girişte ortalama 0.5 Amper çekiliyor fakat 3A sigorta bile dayanmıyor.

Arkadaşım devrenin breadboarda tam anlamıyla çalışamayacağı konusunda ısrar ediyor ama breadboardda da çalışmadan pcb ve lehim işlerine girmek istemiyorum.

Eksik olarak paylaştığım bir bilgi varsa söyleyiniz. hepsini paylaşırım.

Şimdiden teşekkürler
 
merhabalar.öncelikle detaylı bilgi vermemişsiniz.besleme çıkışı boşta iken sigorta atıyormu?,devre daha önce çalıştıda mı bozuldu?devreyi, bendeki şemalarla karşılaştırdıgımda ilk göze çarpan R1 direncinin (0.1ohm) olmasıydı.bendeki benzer şemalarda bu direnç kilo ohm (6.8k ile 33k - 2w) görünüyor.daha fazla bilgi verebilirsen iyi olur, kolay gelsin.
 
cevap için teşekkürler R1 direnci aslında 22k devrede orayı yanlış belirtmişim. Devre hiç çalışmadı pratikte. Sigorta fişi takar takmaz atıyor. Birkaç yerden gelen cevaba ve araştırmalarıma göre de akım kontrolü yapmam da gerekiyormuş fakat onu tam olarak nasıl yapabileceğimi çözemedim. Sizde mikrodenetliyici ile çalışan bir smps varsa lütfen paylaşabilir misiniz?
 

Forum istatistikleri

Konular
128,100
Mesajlar
914,963
Kullanıcılar
449,800
Son üye
bukurt

Yeni konular

Geri
Üst