PIC ile MATLAB arasinda baglanti kuramiyorum.("Puzzle Çözen Robot" Mezuniyet Projesi)

mali55

Üye
Katılım
25 May 2011
Mesajlar
7
Puanları
1
Yaş
37
Merhaba arkadaslar,

Bitirme projem "Puzzle Çözen Robot". Kisaca anlatmam gerekirse, 6'sida farkli renkten olusan kare kartonlardan olusan bir puzzle'i cozdurecegiz. Ilk olarak webcam yardimi fotografini alacagiz.
Puzzle'i bozduktan sonra, MATLAB ile robot kolunun aldigi parcanin rengini ve puzzle'daki dogru koordinatini belirleyecek.
PIC ile de servo motor kontrollu robot kolu yerlestirme islemini yapacak.

Su an mekanik kismini hallettik. Robotu manuel olarak kontrol edip, sorunsuz olarak istedigimiz sekilde hareket ettiriyoruz. Programlari da yazabilecek durumdayiz. FAKAT, MATLAB ve PIC arasindaki baglantiyi kuramiyoruz.

Bu konuda bize yardimci olabilir misiniz?
MATLAB'den PIC'i nasil cagirabiliriz?
Olmaz diyorsaniz da alternatif bir yolu var midir bildiginiz?
Simdiden cok tesekkurler..
 
MATLAB sayısal çizim programı değilmi? MPLAB mı demek istediniz. Cahilliğimi mazur görün. Yoksa MATLAB'dan webcam yardımıyla objemi tanıyorsunuz?
 
Estagfurullah, hayir hocam matlab muhendislerin kullandigi bir analiz programi. Cok genis tool box'lari var. Biz, dediginiz gibi, webcam ile resmi alinmis 6 farkli renkten olusan bir puzzle'in parcalarinin renk ve konum analizi yapmak icin kullanacagiz matlab'i.
 
Bende mak. müh. okuyorum. Hocalarımızdan duyduk ama daha örenme aşamasına geçmedik. Dediklerine göre bayağı işe yarıyomuş MATLAB. Daha 1. sınıfım ama örenmek istiyorum. Şuana kadar solidworks ve autocad örendim. Ve kendi çabalarımla pic programlama,PLC programlama konusunda araştırma yapıyorum. Çünkü meraklı biriyim :) gelecekte bilgisayar entegreli makinalar üretmek isityorum. Üretmesem bile bu tür işlerle sırf hobi diye uraşırım. Ama şuanki amacım yazın akıllı bir robot yapmak hadi şu BİG DOG var belki bilirsiniz süper dengeli.Ona benzer bir şey yapmak istiyorum. Denge için manyetik alanı kullanmayı düşüyüyorum.(Big Dog Walking 4-Legged Tank/Mule). Neyse lafı fazla uzattım. Yarın fizik sınavım var. Bide şu teorik derslerden kurtulsak :) Artık pratiğe geçelim dimi. Neyse iyi akşamlar.
 
kolay gelsin kardesim sana o zaman. ogrendigin bu programlardan sadece ogrenci projelerini dahi yapmaya kalksan ilerde iyi para kazanirsin :)

sorun ile ilgili yardimci olabilecek arkadaslari bekliyorum.
 
Bende bu konularla ilgileniyorum ama başlangıc asamasındayım. Bunun için özel pic ler kullanman gerektigini biliyorsun dur. dsPic Pic24 Pic 30 gibi. Şu linke bir gözat istersen videoyuda izle bir önbilgi kazandıracagını umuyorum.

Lubin Kerhuel's Website - Simulink - Embedded Target for PIC - Lubin KERHUEL's personnal website


acikcasi ozel pic gerektirdigini bilmiyordum hocam. bu arada ilginiz ve yardiminiz icin cok tesekkur ederim. linkteki video ile 1-2 gun calismam gerekecek. bunu da yaparsak tam olacak. programlari bitirdik cunku. tekrar tesekkurler.
 
böyle işlerle ugraşırken hız önemlidir. işlemci hızı en az 40 Mhz olmalıdır. Denge için hem ivme ve denge sensörleri kullanılmaldır.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,351
Mesajlar
916,923
Kullanıcılar
450,204
Son üye
Arif1221

Yeni konular

Geri
Üst