Pic ile çalışacak çipli kart okuyucu var mı?

bagztov

Üye
Katılım
5 Nis 2018
Mesajlar
175
Puanları
6
Yaş
25
Herkese merhaba, iyi forumlar.
Benim yapmam gereken bir proje var. Sistem şu şekilde çalışacak:
bir çipli kart okuyucuya kart takılacak (Kart okuyucu RFID değil de ATM kart okuyucu gibi temaslı olacak.) LCD ekranda çipli kartın içindeki süre yazacak. Ve bu süre keypad ile değiştirilip kartın içine gömülecek.
Bir başka lokasyonda bu kart başka bir okuyucuya takılacak ve süre 0'dan büyük olduğu sürece (Örneğin 1 saat) sistem çıkış verecek. Süre 0 olduğunda veya kart okuyucudan çıkartıldığında sistem duracak. Sistem çalışırken süre her saniye azalarak güncellenecek. Akıllı su saati gibi yani.
Bu noktada bana pic ile USB veya başka bir haberleşme protokolü kullanarak kart bilgilerini değiştirebileceğim bir kart okuyucu ve okuyucuyla uyumlu kart satın almam gerekiyor.
Ayrıca bilgilerin kart okuyucuya nasıl gönderileceğini ve kart içine gömüleceği hakkında da bilgim yok. Yardımcı olabilen olursa çok sevinirim.
Tekrardan herkese iyi forumlar.
 
Çipli kartları okumak zor ve zahmetli bir iş. piyasada okuyucusunu kolay bulamazsın onun yerine bir rfid kartı kullan ve yuvaya yerleştirildiğini de basit bir mekanik switch veya sensörle kontrol et.

https://www.instructables.com/RFID-Tag-Reading-and-Writing-TfCD-Project/
Öncelikle cevap yazdığınız için teşekkür ederim. Dediğinize bakılacak olursa RFID kart ayni çipli gibi devamlı okuyucu üzerinde duracak değil mi? Bu şekilde anlık olarak içindeki bilgi de takip edilebilecek ve güncellenebilecek değil mi?
Bunun üzerine çalışayım ben. Tekrardan teşekkür ederim.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,129
Mesajlar
915,278
Kullanıcılar
449,846
Son üye
g-silver

Yeni konular

Geri
Üst