Photocell ile Saha Aydınlatma Kontak Sorunu

Katılım
19 Tem 2013
Mesajlar
5
Puanları
1
Merhaba.. benim sorunum şöyle. 200 civarı aydınlatma direğini photocell uzerınden aydınlatmam gerekiyor. Bu direkleride kuzey güney gibi isimler vererek bölümlere ayırıp her bi bölümü ayrı bi kontaktör ile çalıştırmam gerekiyor. Gerekli çizimi işlemleri yaptım .. Manuel modda sıkıntısız calısıyor. Fakat Auto moda alınca şöyle bir durum oluşuyor. Photocell karanlık olup kontağını kapattığı zaman bütün aydınlatmalar sorunsuz sıkıntısız calışıyor. Fakat gunduz modu kontagını değiştirdiği zaman geçmesi gereken off pozısyonuna geçmiyor. Aydınlatmalar halen yanıyor. Ölçü aleti ile ölçüm yaptıgımda halen 50Volt bi değer görüyorum.Benim bunu yoketmem lazım.Daha önce hatırladıgım kondansator koyuluyordu kontaktorun A1-A2 bobın ucuna vb. acil yardımlarınızı bekliyorum !!! nasıl çözülebilir ?
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
kontak açması için lux değeri uygun değerde mi acaba ?

50v değeri kontaktörün bağlantı klemenslerinde mi gördünüz?
 
Photocell röleyi değiştirmeyi denediniz mi?
 
ewet kontak acarken zaten hıcbır sorun yok. Gunduz oldugunda kapatırken aydınlatmalar kapanmıyor. Photocell gozu kontak kapatıyor fakat bobın ucları uzerındekı 50V dan dolayı kontak kapatmıyor. Notr uzerınden donen voltaj olabılır.

- - - Updated - - -

Photocell röleyi değiştirmeyi denediniz mi?

ewet değiştirdim. Fakat gene aynı durum sozkonusu
 
ilginç benım tahmınım lamba uzerınden kontaktore mühürleme yapıyor tesısat yada nötr yerıne topraklama hattına bağli
 
Sn. tekin126 nın bahsettiği nötr-toprak meselesine yoğunlaşın..Tesisiniz hem güç hem de kumanda devrelerinde tüm nötrler kendi aralarında eşpotansiyelli ( gerilim farkı sıfır) ve toprak hatları da kendi aralarında eş potansiyelli ve nötr ile toprak birbirinden tamamen yalıtılmış halde mi, bu kuralı sağlarsanız çözümü bulabilirsiniz...
 
çözümünü buldum. Kontaktörün kapalı kontak kontrol ucuna .. Photocell röleden çıkan kapalı kontak ucunu verdim. Fakat bu sürekli yük uyguladığı için photocell uzerınde sureklı yuk kaldı. Onuda zaman rölesi ekliyerek kapalı kontaga sadece 5 sn olucak şekilde yük verdim. Geri açıncada 50V luk voltaj kontak acmasına yeterli olmadıgı için kontak değişmedi.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,353
Mesajlar
916,942
Kullanıcılar
450,206
Son üye
elektronom111

Yeni konular

Geri
Üst