Philips 5+1 ses sistemi arıza

Katılım
17 Mar 2017
Mesajlar
5
Puanları
1
Yaş
45
Arkadaşlar merhaba. Arızayı mümkün olduğunca net anlatmaya çalışacağım. Resimler ses sisteminin içine ait. Sanırım sarı olan kart power kartı ve ses sistemini fişe taktığımda power lambası yanıp yanıp sönüyor, biraz güçlü yanıp arkadaki soğutucu pervanesini de döndürüyor ve duruyor. Sonra power ledi yine güçsüz bir şekilde yanıp yanıp sönmeye devam ediyor. Amatör olarak anlamadığım multimetre ile ölçmeye çalıştım arıza tespiti yapamadım. Sorun tam olarak besleme sorunu mudur. Değişecek olan sizce hangisidir. Kondansatör tepeleri sağlam şişme yok. Lehim makinesi iyi kullanırım değişecek bir parça var ise sizce nereden olabilir. Resimleri yüksek kalite çektim ki siz rahat görün diye. Saygılarımla ustalarım.
5gVGDd.jpg

4PlGjp.jpg
 
hiç anlamıyorsa kurcalama senin yapabilceğin bişey yok onda yeni al.
 
zaten ustaya verdim işlemci arızası dedi bulamazsın dedi çözümü yok mudur?
 
Hemen işlemci arızası deyip geçiştirmeyin. Arıza besleme katı arızasına benziyor. Kondansitörlerde şişme yok diye sağlamdır diyemezsiniz. İçten kuruma diye tabir edilen arızalarda kond değer kaybeder. Bence kondansitörlerin hepsini değiştirin ve besleme katına yogunlaşın.
Çok ilginçtir benim pc monitor arızası da benzer hatayı veriyordu arıza besleme katında çıktı. Beslemede 0.36 ohm direnç deger büyütmüştü bir de referans gerilimi kontrol eden tl431 entegre arızalıydı.
 
Anlıyorum. Peki ben bu Kondansatörlerin hepsini tek tek ölçsem. Üzerindeki değerden farklı çıkan arızalıdır demektir o zaman öyle mi? Şişme olmasa bile?
 
Abicim kapasitemetre lazim. Sokup olcmen lazim. Zaten hepsi 5 ile 10 lira arasi tutar. Bir de opto 817 ile tl 431 muhakka degistir. Giristeki direnclerin degerini olc deger yukselten varsa degistir. Ayni arizayla karsi karsiya kaldim besleme katinda cikti ariza. Tl431 entegre kontrol mekanizmasi. Bir sorun oldugunda sistemi devre sisi birakiyor akimi sinirlandiriyor cihaz acilmiyor.
 
Ben öyle çok profesyonel değilim. Multimetre aldım. ama nasıl ölçeceğimi bile internetten öğrendim. OHM ölçümü yapıyorum ayrı ama tek tek o transformatörleri sökmeden ölçemezmiyiz? alt ayaklarından.
 
Devre uzerinde olcmek sadece fikir verir. Mesela transistor kisa devre oterse cikarir tekrar olcersin veya hic deger gostermezse yine sokup olcmek lazim.
Neyse bence hic ugrasma isin ehline ver ama arıza besleme katinda olma ihtimali yuksek.
 
Hicbir sey yapamiyorsaniz en azindan kondansitorleri komple degistirip sansinizi deneyim.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,125
Mesajlar
915,238
Kullanıcılar
449,837
Son üye
betül hüsrevoğlu

Yeni konular

Geri
Üst