Phılıps’den Akkor Lamba Görünümündeki LED Lambalar

binbaşı

Onursal Üye
Onursal Üye
Katılım
1 Eyl 2011
Mesajlar
6,197
Puanları
3,256
Konum
BURSA

KnvzQV.jpg


LED lambaların geleneksel akkor lambalara göre daha etkili (Az elektrik enerjisiyle yüksek lümen,ışık çıktısında) oldukları açıkça da belirtilebilir.Çünkü insanlar tek dezavantajı bu olsa bile daha farklı görümümdeki bu geleneksel ampulleri görmeye daha alışkındır.Phılıps,geleneksel akkor ampullerin şekil ve görünümlerini LED ampullerin verimlilik avantajları ve modern sunumlarıyla birleştirip yeniden şekillendirerek hayata geçirdi.

Phılıps bu yeni lambaları,geleneksel ampulün kendi iç kenarına tespit edilerek ve tam bir bu ampul görünümü verilerek,bu saydam cam yapısı içinde yer alacak şekliyle yeniden tasarlamıştır.Bu şeklide yapılan bir tasarımla LED ampullerin belirli bir yöne odaklanma yerine,her doğrultuda ışık ışınları çok farklı yönlere serbestçe de gönderilebilir ve belirli bir alanda bu şekilde birçok LED ampul kullanılabilir.

Ampül 40 watt’ın eşdeğeri olarak 470 lümeni üretip verebilmekte,dim (Işığı kısılması) edilebilmekte, ev kullanımı içindeki bu kullanım amaçları için biraz daha farklı ışık ayarlamalarıyla da kullanılabilmektedir. Ampul özellik olarak akkor ampullere en çok benzer olan şekliyle sıcak,beyaz bir ışık verebilen 2700 K (Kelvin) renk sıcaklığındadır.

Ampulün satışa sunulacağı tarih ise plan olarak temmuz ayı olup 8.99 Euro (Yaklaşık 12 Dolar) ‘dur.

Phılıps bu şekilde,saydam,geleneksel görünümlü akkor ampullerin bu LED ampullerden oluşan farklı versiyonunu başlatmıştır.

Alıntıdır.Kaynak:

http://www.gizmag.com/philips-launches-clear-led/31443/
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
127,966
Mesajlar
913,950
Kullanıcılar
449,611
Son üye
ramazansanli@

Yeni konular

Geri
Üst