Pc güç kaynagının akım koruması hk.

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan -taha-
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
5 volt a ve 3.3 volt a yük bağlamayı denedim birşey değişmedi fakat elimde 1.5mm kalınlıkta 40mm genişlikte çok tur sarılmış bir troid bobin var onu araya koyunca çalışıyor sanırım direnç olarak kabul ediyor

Bobin seri devrede bir nevi akım sınırlayıcı gibi davranıyor.

İlk çalışmada dc motor kısa devre gibi davrandığında bobin indükleniyor ve direnç gibi davranıyor.

Bobin seri devrede bir nevi akım sınırlayıcı gibi davranıyor.

İlk çalışmada dc motor kısa devre gibi davrandığında bobin indükleniyor ve direnç gibi davranıyor.
bobinin henri değeri mi önemli yoksa dc deki direnç değeri mi. elimdeki bobinleri denedim sadece 2 tane bobin var ikiside cok turlu biri küçük 30mm gibi digeri buyuk 40 mm gibi tel kalınlıkarı birbirine yakın eger denemek mantıklıysa daha kalın telle bobini tekrar sarayım akım çekerken ısınmasın diye birde oyle deniyim üzerinde cok fazla tur var bence 200 kadar

Maalesef bobin hesaplamalarını bilmiyorum dostum. Bu tür yüksek akım çeken devrede işe yaradığını biliyorum ama hesaplaması hakkında bilgim yok.

Buna alternatif seri direnç yada uygun akımda ntc termistör kullanabilirsin.

bobinin henri değeri mi önemli yoksa dc deki direnç değeri mi. elimdeki bobinleri denedim sadece 2 tane bobin var ikiside cok turlu biri küçük 30mm gibi digeri buyuk 40 mm gibi tel kalınlıkarı birbirine yakın eger denemek mantıklıysa daha kalın telle bobini tekrar sarayım akım çekerken ısınmasın diye birde oyle deniyim üzerinde cok fazla tur var bence 200 kadar
İlk kalkışta DC değeri önemli.
Kalkış sonrası ise henri değeri baskın hale geliyor.

Maalesef bobin hesaplamalarını bilmiyorum dostum. Bu tür yüksek akım çeken devrede işe yaradığını biliyorum ama hesaplaması hakkında bilgim yok.

Buna alternatif seri direnç yada uygun akımda ntc termistör kullanabilirsin.
deniyerek bulucam sanırım. peki sizce bobin arkasına kondansatör koymak iyi mi olur koymak iyi olursa düşük bir kapasite mi koyayım yüksek bir değer mi. kondansatörü eklemek bobinle psu arasına mı daha mantıklı motorla bobin arasına mı daha mantıklı.

deniyerek bulucam sanırım. peki sizce bobin arkasına kondansatör koymak iyi mi olur koymak iyi olursa düşük bir kapasite mi koyayım yüksek bir değer mi. kondansatörü eklemek bobinle psu arasına mı daha mantıklı motorla bobin arasına mı daha mantıklı.
şemayı çizersen daha anlaşılır olur.
Parazitleri azaltmak için fırça kömürlerine paralel kondansatör bağlanıyor.

şemayı çizersen daha anlaşılır olur.
Parazitleri azaltmak için fırça kömürlerine paralel kondansatör bağlanıyor.
deneme yapayım sonra tekrar yazarım nerede ne fark ediyor diye. Şema çizebileceğim sadece eagle biliyorum onda da devre şeması olur 2 boyutlu .çizim yapamadım. ilginiz için çok teşekkür ederim deneme sonrası tekrar yazarım. hem ben öğrenirim hemde belki bir gün birinin işine yarar.

Forum istatistikleri

Konular
133,385
Kullanıcılar
459,239
Son üye
ekocaman

Yeni konular

Geri