Paratoner seçimi hakkında

engin10

Üye
Katılım
28 Ağu 2015
Mesajlar
3
Puanları
1
Yaş
43
Resimdeki yuvarlak olan şeylerim paratoner olduğunu düşünüyorum bilgisi olan varmi banada yıldırımı itecek cekmeyecek paratoner lazim.

20181013_184706.jpg
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Kocaeli de GÜÇ trafo diye bir firma var daha önce çalıştığım firmaya kaçak akım kontrol ve ölçümü için geldiler Selçuk bey diye bir mühendisleri var 1980 lerde üniversiteden mezun olmuş:Bizim teknik servis mühendisi testleri yapıyoruz illa paratoner i kontrol edin o çok önemli diyor Selçuk bey döndü bizim mühendise dedi ki:paratoner in koruduğuna kim emin olabilir?Paratoner in yakınına yıldırım düştüğüne daha önce şahit oldum.Topraklamanızı ölçüp bütün metal makine ve cihazlarınızı binanızda dahil topraklayın çok daha güvende olursunuz demişti.
 
yıldırımı iten paratoner bilemiyorum duymadım...varsada bilmiyorum....
 

Forum istatistikleri

Konular
128,135
Mesajlar
915,326
Kullanıcılar
449,856
Son üye
teslasarmali

Yeni konular

Geri
Üst