Otomasyon alanında iş imkanı sağlayabilecek?

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Makoto
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Makoto

Üye
Abilerim kardeşlerim cümleten s.a

Mekatronik mühendisliğinden mezun olmuş bir kardeşiniz olarak tecrübeli abilerimden ve kardeşlerimden hem tavsiye hem de imkanı olan varsa bir yardım talebinde bulunmak istiyorum.

Ben kauçuk üzerine bir şirkette görüntü işleme tabanlı bir programı kullanarak (Vision builder ai) makineye parça tanıtımı yapıyorum. Ayrıca bakım ve arızasıylada ilgileniyorum. Makine uygun malzemeyi uygun kutuya hatalı parçayı hatalı kutuya üflüyor. Makine kauçuğa uygun olmamasına rağmen patron 5 adet bu makinelerden almış makinelerde yaklaşık 160 program var makineyi üreten Türk şirket bile bu kadar referansın makineye tanıtılabilmesine şaşırıyor.

İşimi iyi yaptığımı düşünüyorum fakat iş artık beni geliştirmiyor her sabah üretilen parçalara bakıp makineye kaydettiğim ürünler varsa alıp makineye atıyorum mesai boyunca arıza çıkarsa arızasına bakıyorum. Daha iyi bir şirkete geçebilme durumuna bakıcak olursak makineler ve program Türkiye’de nerdeyse hiçbir şirkette yok.

Çalıştığım birkaç yer daha oldu gittiğim her yerde üretimde çalışmak istedim işi mutfağında öğrenmenin daha kıymetli olduğuna inandım hep. Sadede gelicek olursak otomasyoncu arkadaşlarla konuşuyorum sürekli yapılacak iş olmadığını piyasanın kötü olduğunu söylemekteler. Ücretlerden memnun değiller çalışma saatlerini çok yüksek buluyorlar. Durum gerçekten böyle mi?
Uzun yıllar verilecek emeklerin karşılığını alabileceğimiz bir sektör değil mi? Ya da kendi işimizi yapmanın çok zor olduğu bir alan mı?

Son olarak Bursa da otomasyon alanında iş imkanı sağlayabilecek birileri var mı aramızda varsa bu konuda yardımcı olabilir mi?

Şimdiden teşekkürlerimi sunuyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…