Opamp ile yükseltilmiş ses sinyalini hoparlöre aktarmakda yardım

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan WattMan
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

WattMan

Üye
Merhaba , opamp ile ses sinyalini yükseltiyoruz, opamp çıkışı ile direkt hoparlör sürülemeyecegini biliyorum , sizler entegre olarak değilde bizzati transistorler ile güç çıkışını nasıl yapabileceğimi varsa tasarımını anlatan bir ders yazısı istiyorum , güç çıkışının sınıfı en az kompanent ile yapılabilir bir sınıf olmasını yada tamamiyle mantığını öğreten AB yada diğer sınıfları içeren bir ders arıyorum !

Şuan'da beni tetikleyecek şeyin , basit'te olsa devreyi inşa edip çalıştırığı görmek olacaktır !
tek besleme ile örneğin 12 veya 24 volt ile devreyi inşa etmek istiyorum , - eksi voltajım olmayacak bundan dolayı opampın çıkısını vcc/2 seviyesine getirerek girişteki sinyali yükseltiyorum.
bu aşamadan sonra sinyali hoparlöre verebilmem için yukarıdaki transistör devresini kullanmak bana sonuç verebilirmi.
inşa ederken kafamı karıştıran binbir çeşit parametreler geliyor , örneğin AB sınıfı yükselticide hoparlöre aktarılacak gücü nasıl belirleyeceğim aynı şekilde devre smilasyonlarında test ettiğinde 12 volta kadar yükselmiş sinyalim ab sınıfı güç katında kondansatör ve 8ohm dirençler ile test ettiğimde sinyal en üst seviyedeyken 12 voltken dirençteki voltaj ve akım çok düşük oluyor, 4 volt 100mA gibi ,
temelde giriş olarak yukarıdaki opamp katı hariç , transistör katını kendi opampımda kullansam çıkış alabilirmiyim , tabi çok etkiler var verdiğiniz link'leri okudum ?

MEB'lığının Elektrik Elektronik Teknolojileri konu başlığında PDF olarak OPAMP, amplifikatörler, transistörler, MOSFET, vb. ders notlarını okuyup çok detaylı inceleyin. Merak edip öğrenmeye çalıştığınız bu sorularınızın cevabı bu ders notlarında yer alıyor. Kolay gelsin.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…