MPPT Yapımı Hakkında

onecebe

Üye
Katılım
11 Tem 2014
Mesajlar
1
Puanları
1
Yaş
30
Merhabalar,

Geliştirmekte olduğumuz bir projede güneş panellerini kullanmayı planlamaktayız yaklaşık 18 V ve 10A lik bir güneş paneli üzerinden 180 Wattlık yaklaşık bir enerji elde ederek 12V 100Ah 'lik bir aküyü ve haliyle sistemi beslemeyi düşünüyoruz. Bu noktada devreye MPPT giriyor. Proje sorumlusunun isteği doğrultusunda MPPTli şarj ünitesini bizim yapmamız isteniyor. Konu hakkında bir çok araştırma yapsak da bunun nasıl yapılabileceği konusunda net bilgiler elde edemedik. Konu hakkında bize bir yol gösterirseniz, en azından nerden başlamamız gerektiği hakkında bilgi verirseniz seviniriz.

Herkese kolay gelsin, iyi çalışmalar..
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Selamlar..

Mppt solar şarj regülatörleri temel yapısı anahtarlamalı bir güç kaynağı gibidir. Güç formülünde P = V x I dir. Panel voltajı ve akımımız bellidir. Solar şarj aletimiz bu bilgileri kontrol eder. Sonuçta gücü bulur. Bu güce göre anahtarlama frekansını değiştirerek çıkış voltajını ayarlar. Bu şekilde paneli en verimli noktada kullanmayı amaçlarsınız. Aşağıdaki diyagramda bir örnek verilmiştir.

Bir panelden güç çekmediğinizde voltaj en yüksek amper en düşüktür. P değeride düşüktür. panelin verebildiği en optimum voltaj ve akım seviyesi tabloda işaretlenmiş nokta mppt noktasıdır. Siz şarj regülatörünü bu noktada çalışacak şekilde ayarlarsanız bu işi halletmiş olursunuz.

Aşağıdaki diyagran 120 watt panel için verilmiştir. Başka güçlerdeki paneli yük testi yaparak bu diyagramı o panel içinde çıkartabilirsiniz. Konu hakkında çok derin bilgim yok. Kendi okuduğum öğrendiğim bilgiler bunlar.

112335_2mg.jpg
 

Forum istatistikleri

Konular
128,158
Mesajlar
915,521
Kullanıcılar
449,903
Son üye
furoz6868

Yeni konular

Geri
Üst