Mpasm Modbus RTU

Katılım
14 Ocak 2019
Mesajlar
8
Puanları
1
Yaş
31
Arkadaşlar öncelikle herkese kolay gelsin. Elimde mpasm ile 16f628A ya göre yazılmış kodlar ve bu kodlara göre pascalda oluşturulmuş bir arayüz var. Ben bu sistemi visiual studio ile değiştirmek istiyorum. İşlemci kodları ve kart tasarımı tarafımdan çizilmedi ve mpasm dilinede hakim değilim.Visiual studioda modbus rtu ile haberleşme alt yapım var ancak mpasmde yazılan kodları modbus poll programı ile okuyamıyorum tahminimce tam bir modbus protokolü ile yazılmamış. Sorunum şu Mpasmdeki kodlara modbus rtu protokolünü nasıl ekleyebilirim. Acilen yardımcı olursanız çok sevinirim.
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
S.A.
Pic16f628' e modbus genel olarak yazamayabilirsiniz hafıza durumu yetersiz gelebilir.
 
Birde olayı tersden kontrol edin.pascal programı sizin gönderdiginizi okuyormu.Eger okumuyorsa büyük ihtimalle modbus diye belirtilen protokol modbus degil.Çünki modbus standart bir haberleşme protokolu ve hangi dilde yazılırsa yazılsın okuma veya yazma yapılabiliniyor olması gerekir.
Birde donanım tarafında bir sorun olmadıgına emin olun.
Öncelikle 16f628 ile pascal program arasına bir devre uydurup giden ve gelen veriyi inceleyin.
 
... Sorunum şu Mpasmdeki kodlara modbus rtu protokolünü nasıl ekleyebilirim. Acilen yardımcı olursanız çok sevinirim.
Asm ile 10 yılın üzerinde tecrübem ve bundan daha zor programları yazmış olmama rağmen
bu devreye sıfırdan C ike program yazarak çözerdim.
Asm kodu eklemeyi bırak sadece anlamaya çalışarak geçecek sürede bile
aynı kod C ile 3 defa yazılır.
 

Forum istatistikleri

Konular
127,950
Mesajlar
913,850
Kullanıcılar
449,596
Son üye
anilhikmet

Yeni konular

Geri
Üst