sizce ben yeterince kazık yedim mi?Tecrube, hayatta yeniş kazıkların bileşkesidir. Demişdi bir büyüğüm..
12-13 yaşından beri 2 teker kullanırım, zevki ister bisiklet olsun, ister motosiklet ayrıdır. 2 teker, 4 teker üzerinde yıllarca para kazandım. ama hiç bir şey 2 tekerin özgürlüğü değil. profesyonel anlamda 20 saat direksiyon salladım. olmuyor 2 teker zevkini vermiyor. hani ehliyet denilen etiket bile yetersiz kalıyor. ehliyetimin sınır etiketi ülkemde en üst sırada daha büyüğü yok. ben ısrarla en alt seviyede kullanmaya özen gösteriyorum. kazara çevirmeye girdiğimde polis arkadaşlar beni/bana kibarca (defol git) diyorlar. benden/bizlerden az kaldı, sanırım neslimizi korumak için böyle davranıyorlar...Konfor, güvenlik uzun yol için otomobil.
Spor, doğa, keyif, trafikten kaçmak ve kısa mesafe için motorsiklet. Bunlar içinde öyle çok yüksek hızlara gerek olmadığını düşünüyorum. bana 125 cc bile yeter. Belki daha küçükleride yeter diyeceğim ama küçüldükçe görüntü motorsikletten çıkıp değişik haller aldığından bindiğime değsin demek için 125 ve üstü diyorum.
Haaa... bisikletten başka iki tekerli araç kullandm mı? Hayır. Benim söylemlerim platonik.
ATV zaten traktör olarak geçiyor ruhsatta. vergisi de çok afili. arazi aracıyla trafiğe çıkmak bizim ülkemizde var.Motor yerine ATV tercih ederim. Daha güvenli ve denge sorunun yok. Trafikte sıkışma derdin yok, farkedilmeme gibi bir durumun pek yok.
Traktörün gittiği birçok yere gidebilir. Kırsalda gezmek için birebir. Şehirde de birçok kullanan var.
Motosiklet bana tehlikeli geliyor. Motorun fiyatı kadar bir o kadarda ekipman alman lazım. (50cc motor fiyatına kasklar var)
Ben bisiklet sürmeyi öğrenirken de sürekli düşerdim. Bu konuda yeteneksizim. 20'li yaşlarımın başında bir kez motordan düştüm ve bir daha binmedim. Bu iş bana göre değil. Dünya üzerinde birçok fakir ülke görmüş birisi olarak söylüyorum bir ülkede ucuz motorların sayısı artıyorsa o ülkede toplu ulaşım altyapısı ve ekonomisi çöküyor aynı zamanda insan hayatı da ucuzluyor demektir. Ulaşım amacıyla mecburen kullananlara birşey diyemem ama motor çok tehlikeli bir araç. Dolaylı olarak tanıdığım iki kişinin kafası bariyere sıkışıp koptu. Ailenize tabut içinde iki parça gitmek pek iyi bir veda tarzı olmasa gerek.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?