Motorlarla ilgili tek-hat husunda yardım

Katılım
3 Şub 2017
Mesajlar
2
Puanları
1
Yaş
39
Selamlar, PNG uzantısı ile eklediğim dosyada sarı bulutlarla belirtilen alanlarda tekhat tablosunda belirtilmiş olan sigortalar nedir, ne amaçla kullanılmıştır ayrıca belirtilen akım değerleri neye göre belirtilmiştir. Bu hususları açığa kavuşturabilirseniz çok memnun olurum. Şimdiden teşekkür eder hayırlı günler dilerim.
 

Ekli dosyalar

  • a.png
    a.png
    48.3 KB · Görüntüleme: 18
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
öncelikle merhaba sigorta çekilen iletkeni korur fı koruma rolesi (kaçak akım rolesi ise bizi korur)sigorta akımları büyük seçilmiş neden bütün motorlar ilk kalkınırken rotorla stator arasındaki kaçak akıları karşılamak için sistemden fazla akım çekerler motor kalkınıncaya kadar buna sigortaların müsade etmesi istenir bu yüzden sigorta akımları biraz büyük seçilir motor zorlandıgı zaman motoru koruyan termik roleler vardır bunlar motoru korur motor mekanik bir zorlanmada termikten fazla akım geçtiğnde termik atar ve motorumuzu korur sigorta deyil 1x olanlar bir fazlı sigorta 3x olanlar üç fazlı sigorta saygılar yararlı olmuş olmak dilegiyle hayırlı günler
 
Vediğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim. termik röle kontaktör seçimleri hususunda motor gücüne göre göre seçim yapılmak üzere hazır tablolar buldum fakat seçimi yaparken hesaplamaları nasıl yapılıyor o konuda bilgi edinemedim.
 

Forum istatistikleri

Konular
129,349
Mesajlar
925,606
Kullanıcılar
451,820
Son üye
husrev53

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst